Radovi na elektro mreži: Zamena rešetkastog stuba – bandere u toku

Radovi na elektro mreži: Zamena rešetkastog stuba – bandere u toku

Zamena rešetkastog stuba – bandere u toku

Opovo, 10. avgust 2021
Kako smo saznali na terenu ED Pančevo vrši zameneu rešetkastog stuba-bandere koja se nalazi na raskrsnici ulica Borisa Kidriča i Šumske. Radovi po planu treba da budu gotovi do 14:30 h kada će se normalizovati snabdevenje električnom energijom na teritoriji celog Opova.

Atletika: Stefan Jovanov dvostruki šampion države za mlađe juniore

Atletika: Stefan Jovanov dvostruki šampion države za mlađe juniore

Stefan Jovanov dvostruki šampion države za mlađe juniore

OPOVO, 10. avgust 2021 – Proteklog vikenda na novoizgrađenom atletskom stadionu u Kraljevu održano je  Prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke.

Za titulu najboljeg u državi ali i za mesto u reprezentaciji pred predstojeće Prvenstvo Balkana koje se 14. avgusta održava u Kraljevu nadmetali su se atletičari i atletičarke u 19 atletskih disciplina.

Spartakov atletičar Stefan Jovanov bio je neprikosnoven u dve atletske discipline u bacanju kugle i diska, u kojima je osvojio zlatne medalje. Prvog takmičarskog dana Stefan je nastupio u bacanju kugle u kojoj je ostvario rezultat od 17.21m što je njegov najbolji rezultat ove sezone na otvorenom. On je vodio sve do poslednje serije u kojoj je nastala prava drama, gde ga atletičar iz AK “Kruševac” prebacuje i preuzima vođstvo, Stefanu je ostala još jedna šansa za prvo mesto, ulazi u krug za bacanje, vidno motivisan i pun adrenalina, što je iskoristio i završio takmičenje na prvom mestu, okitivši se zlatnom medaljom.

Drugog takmičarskog dana, Stefan je nastupio u disciplini bacanje diska, gde je obarao svoj lični rekord čak dva puta i sada iznosi 50.75m.

„Imao je Stefan na treningu hice preko 50m, znao sam da će se to desiti i na takmičenju, nažalost duvao je jak vetar u smeru bacanja, što atletičarima nije išlo na ruku, tako da nije bilo toga, verujem da bi disk leteo i preko 53m. Jedno malo Opovo ima dve zlatne medalje u bacačkim disciplinama na Prvenstvu Srbije, što nije mala stvar. Pored svih okolnosti koje su nas snašle na putu do ovog uspeha, pre svega mislim na preležanu koronu, povrede leđa, otkazivanja Evropskog prvenstva, na kome je Stefan trebalo da nastupi i pada motivacije, uspeli smo da se pripremimo i vratimo na pravi put, što smo i pokazali kada je to najviše trebalo“, izjavio je Stefanov trener Nemanja Stojanović.

Kulturno leto 2021: Grupa IleustraeOnDate se predstavlja opovačkoj publici

Kulturno leto 2021: Grupa IleustraeOnDate se predstavlja opovačkoj publici

Grupa IleustraeOnDate se predstavlja opovačkoj publici

Opovo, 10. avgust 2021
Večeras od 19 časova najavljeno je otvaranje izložbe u galeriji “Jovan Popopić” grupe IleustraeOnDate.

IleustraeOnDate je grupa koja se bavi ilustracijama za decu, prvenstveno knjiga, na jedan edukativan i zanimljiv način, koji pospešuje dečiju maštu, a ujedno i razvija njihovo interesovanje prema umetnosti.

U pitanju su radovi 30 autora a oni će na nov način promovisati simboliku narativnog sadržaja knjiga.

Izložba je otvorena  od 10. avgusta do 2. septembra.

Oglas: Javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko –arhitektonske razrade lokacije kat. br. 2108 i 2109 KO Sakule

Oglas: Javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko –arhitektonske razrade lokacije kat. br. 2108 i 2109 KO Sakule

Javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko –arhitektonske razrade lokacije kat. br. 2108 i 2109 KO Sakule

Opovo, 10 avgust 2021
Opštinska uprava opštine Opovo, Odeljenje za imovinsko pravne, stambeno-komunalne poslove,urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine  oglašava javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko –arhitektonske razrade lokacije

za izgradnju tri zgrade za smeštaj poljoprivredne mehanizacije , spratnosti  prizemlje (P),nadstrešnice za smeštaj poljoprivredne mehanizacije, poslovnog objekta sa kancelarijom(p), stambenog objekta,spratnosti(P) i septičke jame na parcelama kat.br.2108 i 2109 KO SAKULE u Sakulama

1. Javna prezentacija Urbanističkog projekat za potrebe urbanističko –arhitektonske razrade lokacije za izgradnju tri zgrade za smeštaj poljoprivredne mehanizacije, spratnosti  prizemlje (P),nadstrešnice za smeštaj poljoprivredne mehanizacije, poslovnog objekta sa kancelarijom(P), stambenog objekta,spratnosti(P) i septičke jame na parcelama kat.br.2108 i 2109 KO SAKULE u Sakulama , za investitora Prvulj Vojkan iz Sakula.

Javna prezentacija održaće se u trajanju od sedam dana u prostorijama zgrade Opštinske uprave Opovo ulica Borisa Kidriča br.10 u periodu od 16.08.2021.godine do 23.08.2021.godine.

2.Obrađivač predmetnog Urbanističkog projekta, broj teh. dokum. UP-08-06-21 od avgusta 2021.godine je “NUOVA” Arhitektonski studio iz Zrenjanina,Kralja Aleksandra  I Karađorđevića  2/IX, odgovorno lice i odgovorni urbanista je Ljubica Ćulibr Santrač, dipl.inž.arh.-licenca br.200 1435 14

3.Informacije i sva obaveštenja o javnoj prezentaciji možete dobiti na uvid u prostorijama Opštinske uprave Opovo, Odeljenje za imovinsko pravne, stambeno-komunalne poslove,urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine i na telefon 013/681 212 ili 681 666.

4.Urbanistički projekat biće dostupan na uvid zaiteresovanoj javnosti u digitalnom obliku ,u toku trajanja javne prezentacije , na zvaničnoj internet glasilu „Glas Opovo“ i na sajtu Opštine Opovo ( www.opovo.org.rs.) 

5.Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da izvrše uvid u Urbanistički projekat , kao i da u toku trajanja javne prezentacije od sedam dana  dostave svoje primedbe i sugestije u pisanoj  formi Odeljenju za  imovinsko pravne, stambeno-komunalne poslove,urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine,putem pisarnice  Opštinske uprave opštine Opovo, ul.Borisa Kidriča br.10, poštanski broj 26 204 Opovo, najkasnije do poslednjeg dana trajanja javne prezentacije zaključno sa 23.08.2021.godine.

Dokumetaciju možete preuzeti OVDE