Zavod za javno zdravlje Pančevo: U Opovu 18 aktivnih slučajeva Covid-19

Zavod za javno zdravlje Pančevo: U Opovu 18 aktivnih slučajeva Covid-19

U Opovu 18 aktivnih slučajeva Covid-19

OPOVO, 25. avgust 2021 – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo u Opštini Opovo je zaključno sa 25. avgustom trenutno 18 aktivnih slučajeva koronavirusa. Od početka epidemije ukupno je obolelo 1184 građana naše opštine.

Epidemiološka situacija na teritoriji Opštine Opovo se ocenjuje kao nepovoljna.

Vremenske prilike: Do nedelje svežije sa kišom, od ponedeljka toplije

Vremenske prilike: Do nedelje svežije sa kišom, od ponedeljka toplije

Do nedelje svežije sa kišom, od ponedeljka toplije

Srbija, 25. avgust
U Srbiji će sutra, na severu i istoku biti pretežno suncano i malo toplije, dok će u ostalim delovima zemlje biti promenljivo oblačno, na jugozapadu, jugu i jugoistoku mestimično sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Zatim se, u toku noći na severozapadu očekuje naoblačenje.

Vetar će pre podne biti slab, u istočnoj Srbiji umeren, zapadni, posle podne slab promenljivog smera.

Najniža temperatura od 10 do 17, najvisa od 24 do 28 stepeni.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i malo toplije, a u toku doći doći će do razvoja oblačnosti.

Pre podne duvaće slab zapadni vetar, posle podne jugoistočni.

Najniža temperatura 14, najviša dnevna 25 stepeni.

Do nedelje će u Srbiji biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, u većem delu sveže, samo na jugoistoku toplo.

Od ponedeljka pretežno sunčano i toplije, samo u sredu promenljivo, ponegde sa kratkotrajnom kišom.


Pomoć države: Danas isplata pete rate pomoći autoprevoznicima

Pomoć države: Danas isplata pete rate pomoći autoprevoznicima

Danas isplata pete rate pomoći autoprevoznicima

BEOGRAD, 25. avgusta (Tanjug) – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će danas biti isplaćena peta rata sektorske pomoći za autoprevoznike, u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije, s ciljem ublažavanja posledica pandemije virusa korona.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, pomoć se uplaćuje na namenske račune otvorene kod Uprave za trezor, za šta je izdvojeno 444.020.048 dinara, odnosno 3.776.400 evra.

“Već peti mesec za redom uplaćujemo autoprevoznicima novac u dan i u dinar, kao što smo i obećali. Isplata pete rate pomoći predviđena je za 637 autobuska prevoznika, odnosno za 6.294 licencirana autobusa, koji su ispunili uslove za dobijanje ove vrste podrške države”, rekao je Mali.

On je podsetio da je dogovoreno da se autoprevoznicima, koji su pretrpeli ozbiljnu štetu u poslovanju, uplati u periodu od šest meseci 600 evra po autobusu.

Dodao je da je reč je o ciljanoj, sektorskoj podršci, s obzirom na to da je procenjeno da takva pomoć može da ublaži negativne posledice koje je na autoprevoznike ostavila pandemija virusa korona.

“Krajem septembra očekuje ih i poslednja rata pomoći. Ukupno je za meru podrške autoprevoznicima rebalansom budžeta opredeljeno 2,6 milijardi dinara”, istakao je on.

Ministar je naglasio da je država u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije ukupno izdvojila dve milijarde evra, što je 4,5 odsto BDP-a, a uz dva paketa podrške prošle godine ukupan zbir pomoći države vredan je osam milijardi evra, odnosno oko 17,4 odsto BDP-a.

“Država je jasno opredeljena da pruži pomoć onima kojima je neophodna i zato su i opredeljena sredstva za tri paketa pomoći od prošle godine. To je podrška koja je od značaja ne samo za očuvanje privrede, već i radnih mesta, a pre svega životnog standarda građana Srbije. To je moguće zato što su javne finansije države stabilne i ima dovoljno novca, kao i spremnosti države da pomogne onda kada je to neophodno”, zaključio je Mali.