Turnir u čast seoske slave: Tempo najbolji

Turnir u čast seoske slave: Tempo najbolji

Tempo najbolji

04. avgust 2021.
Povodom seoske slave Marije Magdaline – Mandaline održan je triagonal u fudbalu u organizaciji fudbalskog kluba Tempo iz Sefkerina. Prelepo popodne ispunile su zanimljive i neizvesne utakmice, prelepo druženje i na kraju osvojeno prvo mesto za FK Tempo.

Rezultati:
FK Tempo – Siti Sport Klub Borča 1:1 penali (3:2)
Radnički Baranda – Siti Sport Klub Borča 0:0 penali (3:1)
FK Tempo – Radnički Baranda 1:1 penali (4:3)
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Milan Šiđanin FK Tempo Sefkerin, dok je  najbolji strelac turnira  Nikola Arsić, takođe iz FK Tempo Sefkerin

https://www.facebook.com/dusanplazinic/posts/10223871753354965

Kineska televizija u Sefkerinu: Dragon i Steva Stankov gosti popularne emisije „Na putu“  (video)

Kineska televizija u Sefkerinu: Dragon i Steva Stankov gosti popularne emisije „Na putu“ (video)

Dragon i Steva Stankov gosti popularne emisije „Na putu“ 

SEFKERIN, 30. jul 2021 – Sefkerin i borilački klub „Dragon“ posetila je novinarska ekipa kineske emisije „Na putu“, čiji su autori slavni voditeljski i bračni par iz Pekinga, Hung Ljang i Sinju Džang, kako bi napravili reportažu o najstarijem kung fu vu šu klubu u Srbiji i Jugoslaviji i lokalnoj i regionalnoj legendi borilačkih sportova, kung fu majstoru Stevi Stankovu.

Kineske novinare i snimatelje dočekali su članovi kluba, predstavnici iz kung fu vu šu saveza Beograda, Vojvodine i Srbije, kao i predstavnici lokalne samouprave.

„Veliko mi je zadovoljstvo što kineska nacionalna televizija iz Pekinga dolazi u Sefkerin da snima emisiju o našem sugrađaninu Stevi Stankovu, koji je dobio zvanje kung fu majstora u Kini i uspeo da sa svojim znanjem napravi jedan uspešan klub do tog nivoa da su danas Kinezi zainteresovani da dođu i prave film o njemu“, rekao je predsednik opštine Miloš Markov.

U sportskoj sali „Ring“ Dragonovi borci su demonstrirali svoje umeće, trening, sparingovanje i tehnike, ali najveću pažnju su izazvale demonstracije kung fu majstora Steve Stankova, koji je stekao međunarodnu diplomu majstora borilačkih stilova svetske kineske kung fu federacije pre četiri decenije, a takođe je počasni predsednik kung fu vu šu saveza Vojvodine i Srbije.

„Vu šu kung fu, ving čun stila treniram od 1979. godine, a tada je i klub „Dragon“ osnovan, prvi u Srbiji. Od tada radimo tu izvornu, autentičnu veštinu od majstora Leung Tinga, ime koje je najpoznatije i najpriznatije u svetu i naslednika čuvenog Ilp Mana. To je preko 40 godina rada, tehnike koja obuhvata samoodbranu i sportskog dela sande gde se koriste rukavice, vrlo popularnom sportu u svetu i obuhvata kompletnu opremu, kacige, štitnike, rukavice kada se radi borba“, izjavio je Stankov.

Inače, emisija „Na putu“ je izuzetno popularna u Kini. Bračni par Hung Ljang i Sinju Džang su krenuli na svoja putovanja pre 12 godina i počeli da ih beleže kamerom, zajedno sa ekipom saradnika. Nekoliko puta su obišli svet, avionom, jedrilicom, a stigli su i do Antarktika. Njihova emisija je bukvalno osvojila gledaoce u Kini i prva je koja je ogromnu popularnost doživela prvo prikazivanjem na internetu, a kasnije je uvrštena u program kineske državne televizije CCTV.

„Nije nam prvi put da smo u Srbiji, tako da je već poznajemo. U odnosu na Beograd u Sefkerinu je jedna mirnija i opuštenija energija i ovde čovek baš može da se opusti, i vratićemo se ponovo“, rekli su za Glas Opova Hung Ljang i Sinju Džang.

Rezultate borilačkog kluba Dragon i Steve Stankova mi ovde svi dobro znamo, a nakon emitovanja ove emisije, o njima će se čuti i znati i u Kini, postojbini kung fua.

Najava manifestacije: Dani piva u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta

Najava manifestacije: Dani piva u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta

Dani piva u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta

ZRENJANIN, 5. avgusta (Tanjug) –
Tradicionalna manifestacija “Dani piva” biće održana 36. put u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta.
Dani piva su nastali davne 1986. godine i preko tri decenije, sve do sada, privlače sve veći broj posetilaca, koji znaju da ih na ovoj manifestaciji očekuje veliki broj atraktivnih programa i više od 20 vrsta piva, objavila je Turistička organizacija Vojvodine.
Na više od 15 lokacija u gradu odvijaju se različiti programi, kako je navedeno, od onih ruralnih, vašarskih i razbarušenih, do urbanih, uglađenih i našminkanih.
Programi koji privlače najveći broj posetilaca održavaju se na dva najveća gradska trga- Trgu slobode i Žitnom trgu gde posetioce ove godine očekuje zaista kvalitetan program.
U okviru manifestacije 36. Dani piva u Zrenjaninu održaće se i brojni prateći programi, koji su osmišljeni i koncipirani tako da mogu da zadovolje najrazličitije ukuse posetilaca, pri čemu se posebno vodi računa da se program prilagodi svim starosnim strukturama i različitim ciljnim grupama.
Sportska takmičenja, takođe, već dugi niz godina čine sastavni deo manifestacije, a ove godine će u toku Dana piva biti organizovani turniri u mnogobrojnim sportskim disciplinama.
Među gastronomskim priredbama, kao važnom segmentu manifestacije, ove godine možemo izdvojiti Lovačku gulašijadu i Zlatni kotlić- takmičenje u kuvanju riblje čorbe.
Na ovogodišnjim Danima piva biće i sajam knjiga, prodajna izložba proizvoda iz domaće radinosti, dramske večeri u Gradskoj bašti, izložbe u Narodnom muzeju, festival folklora “Lala” sa gostima učesnicima iz nekoliko evropskih zemalja, rok festival Zrenjanin zove itd…
Takođe, na bini na Žitnom trgu biće održano tradicionalno takmičenje u ispijanju piva koje je sastavni deo manifestacije od njenog nastanka.

Program manifestacije pogledajte: OVDE