Najava manifestacije: Dani piva u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta

05/08/2021

Dani piva u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta

ZRENJANIN, 5. avgusta (Tanjug) –
Tradicionalna manifestacija “Dani piva” biće održana 36. put u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta.
Dani piva su nastali davne 1986. godine i preko tri decenije, sve do sada, privlače sve veći broj posetilaca, koji znaju da ih na ovoj manifestaciji očekuje veliki broj atraktivnih programa i više od 20 vrsta piva, objavila je Turistička organizacija Vojvodine.
Na više od 15 lokacija u gradu odvijaju se različiti programi, kako je navedeno, od onih ruralnih, vašarskih i razbarušenih, do urbanih, uglađenih i našminkanih.
Programi koji privlače najveći broj posetilaca održavaju se na dva najveća gradska trga- Trgu slobode i Žitnom trgu gde posetioce ove godine očekuje zaista kvalitetan program.
U okviru manifestacije 36. Dani piva u Zrenjaninu održaće se i brojni prateći programi, koji su osmišljeni i koncipirani tako da mogu da zadovolje najrazličitije ukuse posetilaca, pri čemu se posebno vodi računa da se program prilagodi svim starosnim strukturama i različitim ciljnim grupama.
Sportska takmičenja, takođe, već dugi niz godina čine sastavni deo manifestacije, a ove godine će u toku Dana piva biti organizovani turniri u mnogobrojnim sportskim disciplinama.
Među gastronomskim priredbama, kao važnom segmentu manifestacije, ove godine možemo izdvojiti Lovačku gulašijadu i Zlatni kotlić- takmičenje u kuvanju riblje čorbe.
Na ovogodišnjim Danima piva biće i sajam knjiga, prodajna izložba proizvoda iz domaće radinosti, dramske večeri u Gradskoj bašti, izložbe u Narodnom muzeju, festival folklora “Lala” sa gostima učesnicima iz nekoliko evropskih zemalja, rok festival Zrenjanin zove itd…
Takođe, na bini na Žitnom trgu biće održano tradicionalno takmičenje u ispijanju piva koje je sastavni deo manifestacije od njenog nastanka.

Program manifestacije pogledajte: OVDE

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije