Kineska televizija u Sefkerinu: Dragon i Steva Stankov gosti popularne emisije „Na putu“ (video)

05/08/2021

Dragon i Steva Stankov gosti popularne emisije „Na putu“ 

SEFKERIN, 30. jul 2021 – Sefkerin i borilački klub „Dragon“ posetila je novinarska ekipa kineske emisije „Na putu“, čiji su autori slavni voditeljski i bračni par iz Pekinga, Hung Ljang i Sinju Džang, kako bi napravili reportažu o najstarijem kung fu vu šu klubu u Srbiji i Jugoslaviji i lokalnoj i regionalnoj legendi borilačkih sportova, kung fu majstoru Stevi Stankovu.

Kineske novinare i snimatelje dočekali su članovi kluba, predstavnici iz kung fu vu šu saveza Beograda, Vojvodine i Srbije, kao i predstavnici lokalne samouprave.

„Veliko mi je zadovoljstvo što kineska nacionalna televizija iz Pekinga dolazi u Sefkerin da snima emisiju o našem sugrađaninu Stevi Stankovu, koji je dobio zvanje kung fu majstora u Kini i uspeo da sa svojim znanjem napravi jedan uspešan klub do tog nivoa da su danas Kinezi zainteresovani da dođu i prave film o njemu“, rekao je predsednik opštine Miloš Markov.

U sportskoj sali „Ring“ Dragonovi borci su demonstrirali svoje umeće, trening, sparingovanje i tehnike, ali najveću pažnju su izazvale demonstracije kung fu majstora Steve Stankova, koji je stekao međunarodnu diplomu majstora borilačkih stilova svetske kineske kung fu federacije pre četiri decenije, a takođe je počasni predsednik kung fu vu šu saveza Vojvodine i Srbije.

„Vu šu kung fu, ving čun stila treniram od 1979. godine, a tada je i klub „Dragon“ osnovan, prvi u Srbiji. Od tada radimo tu izvornu, autentičnu veštinu od majstora Leung Tinga, ime koje je najpoznatije i najpriznatije u svetu i naslednika čuvenog Ilp Mana. To je preko 40 godina rada, tehnike koja obuhvata samoodbranu i sportskog dela sande gde se koriste rukavice, vrlo popularnom sportu u svetu i obuhvata kompletnu opremu, kacige, štitnike, rukavice kada se radi borba“, izjavio je Stankov.

Inače, emisija „Na putu“ je izuzetno popularna u Kini. Bračni par Hung Ljang i Sinju Džang su krenuli na svoja putovanja pre 12 godina i počeli da ih beleže kamerom, zajedno sa ekipom saradnika. Nekoliko puta su obišli svet, avionom, jedrilicom, a stigli su i do Antarktika. Njihova emisija je bukvalno osvojila gledaoce u Kini i prva je koja je ogromnu popularnost doživela prvo prikazivanjem na internetu, a kasnije je uvrštena u program kineske državne televizije CCTV.

„Nije nam prvi put da smo u Srbiji, tako da je već poznajemo. U odnosu na Beograd u Sefkerinu je jedna mirnija i opuštenija energija i ovde čovek baš može da se opusti, i vratićemo se ponovo“, rekli su za Glas Opova Hung Ljang i Sinju Džang.

Rezultate borilačkog kluba Dragon i Steve Stankova mi ovde svi dobro znamo, a nakon emitovanja ove emisije, o njima će se čuti i znati i u Kini, postojbini kung fua.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije