Vremenske prilike: U Srbiji danas malo hladnije sa kišom, na planinama sneg

14/04/2023

U Srbiji danas malo hladnije sa kišom, na planinama sneg

Srbija, 14. april 2023
U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti promenljivo i malo hladnije s kišom i pljuskovima sa grmljavinom, na visokim planinama i sa snegom. Padavine se pre podne očekuju u svim krajevima, dok će posle podne, uz sunčane intervale, biti lokalnog karaktera.
Ujutro košava, a tokom dana vetar u skretanju na jugozapadni, u Vojvodini slabog do umerenog intenziteta, u ostalim krajevima povremeno jak. Najniža temperatura od 6 do 12 stepeni Celzijusa, najviša od 12 na severozapadu do 19 stepeni na jugoistoku Srbije.
U Beogradu danas promenljivo i malo hladnije s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Padavine se ujutro i pre podne očekuju u svim delovima grada, dok će posle podne, uz sunčane intervale, biti lokalnog karaktera. Košava će ujutro oslabiti, a tokom dana će duvati slab i umeren južni i jugozapadni vetar, samo u zoni pljuska pojačan.
Najniža temperatura oko 12, najviša oko 14 stepeni Celzijusa. Sutra u Srbiji promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz ređu pojavu kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska. Od nedelje do četvrtka nestabilno sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, na visokim planinama i sa snegom. Nakon toga se očekuje stabilizacija vremena. Maksimalna temperatura u većini mesta od 16 do 19 stepeni Celzijusa.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije