Fudbal: Baranđanima pripao derbi, u treći krug sa najpovoljnijim rasporedom

09/04/2023

u SPORT

Baranđanima pripao derbi, u treći krug sa najpovoljnijim rasporedom

BARANDA, 9. april 2023 – Mada su gotovo celo drugo poluvreme igrali sa 10 fudbalera, Baranđani su pobedili u derbiju prvenstva, zadržali lidersku poziciju i napravili razliku od četiri boda.

RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Banatski Karlovac) 2:0 (0:0); Derbi utakmica od čijeg rezultata je i jednom i drugom timu puno značilo za nastavak prvenstva. Četiri boda su veika prednost, naravno, ne i nedostižna, ali Radnički u trećem krugu ima povoljniji raspored tako da slovi za velikog favorita i osvajanje prvog mesta.

Prvo poluvreme je završeno bez golova. U 51. minutu sudija dosuđuje penal za domaćina, a kapiten Dušan Dobrić postiže pogodak za veliku radost igrača i navijača. Međutim, u narednih nekoliko minuta tim iz Barande doživljava veliki hendikep. Branislav Milovanov prvo u 53. minutu dobija žuti karton zbog nesportskog ponašanja, a dva minuta kasnije i crveni zbog bezobzirnog starta. Baranđani nastavljaju meč sa deset igrača ali pokazuju karakter i ne posustaju. U 75. minutu Dmiović postiže drugi pogodak za „Vrane“ što će biti i konačan rezultat utakmice.

Radnički je nakon 18. odigranih kola na prvoj poziciji sa četiri boda prednosti u odnosu na Budućnost i sedam bodova u odnosu na Jugoslaviju. Od narednog vikenda igra se treći krug takmičenja, odnosno još devet kola ili još po jedan meč sa svakom ekipom u ligi. Ako je sistem isti kao i prošle sezone, treći krug se igra po bergerovoj tablici, tako da su Baranđani domaćini parnim ekipama na tabeli, a gostuju neparnim.

RADNIČKI: V.Babin, Petrov, D.Babin, Rajšić (Gojčinović 66’), Dmiović, Sabo (Rackov 90’), Dobrić, Cukić, Radojev, Rakić, Milovanov.

Rezultati 18. kola: Radnički – Budućnost 2:0; Omladinac 1927 – Stari Tamiš 7:4; Jugoslavija – Omladinac (D) 1:0; Mladost – Mundial 1:2; BSK Bavanište – Proleter 3:1

Tabela: 1. Radnički (44); 2. Budućnost (40); 3. Jugoslavija (37); 4. Proleter (32); 5. BSK Bavanište (26); 6. Mundial (26); 7. Mladost (17); 8. Omladinac (D) (17); 9. Omladinac 1927 (11); 10. Stari Tamiš (8)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije