Sportski vikend: Derbi u Barandi koji može odlučiti prvaka, Borac u Pančevu na velikom ispitu

07/04/2023

u SPORT

Derbi u Barandi koji može odlučiti prvaka, Borac u Pančevu na velikom ispitu

OPOVO, 7. april 2023 – Još jedan izuzetno zanimljiv sportski vikend u kojem će se na nekoliko utakmica odlučivati za konačan plasman. Ali krenimo redom.

Košarkaši na parkete izlaze u subotu. U okviru play off-a regionalne KSV lige (grupa B), pioniri Opova 99 gostuju u Novoj Pazovi gde će odigrati zaostalu utakmicu 5. kola. U pitanju je meč koji odlučuje četvrtu ekipu iz ove grupe koja će se plasirati na finalni turnir jer i Novopazovčani i Opovčani imaju skor 4-5, tako da samo pobednik u ovoj utakmici ide u finale. Seniorski tim Opova u pretposlednjem prvenstvenom kolu gostuje u Rumi. Rumljani su pretposlednji na tabeli i svakako da su naši košarkaši favoriti u ovoj utakmici.
Ipak, sportska poslastica ovog vikenda su fudbalski mečevi i sva tri mogu odlučiti konačan plasman u prvenstvu.
U Barandi se igra veliki derbi dve trenutno najbolje plasirane ekipe Druge južnobanatske lige – zapad, koje od početka prvenstva vode bitku za prvu poziciju. Radnički ima bod prednosti ispred Budućnosti i odgovara mu i remi pred treći krug takmičenja.

U Opovu se igra i derbi za opstanak gde Omladinac dočekuje Stari Tamiš. Obe ekipe imaju po 18 bodova ali Omladinac ima bolju gol razliku. Međutim, svaki bod je važan tako da je bitno da Opovčani osvoje sva tri boda i mirnije uđu u nastavak prvenstva.
Borac u nedelju ima veliki ispit u Pančevu. Sakuljani imaju nekoliko povređenih prvotimaca ali bez obzira na to moraju dati sto odsto od svojih mogućnosti. Voja Gačić je ekipa koja se iz drugog plana ubacila u borbu za najviši plasman i ozbiljno preti Sefkerincima i Sakuljanima. Pobedom, Borac nastavlja trku sa Tempom ali ih poraz ozbiljno udaljava od prve pozicije, dok bi nerešenim ishodom sve tri ekipe imale podjednak broj bodova. Tempo je u ovom kolu slobodan tim tako da će bez obzira na ishod meča između Voje Gačića i Borca prepustiti prvu poziciju, a u slučaju nerešenog ishoda, zbog najlošije gol razlike pasti na treće mesto.

FUDBAL: Druga južnobanatska liga – zapad / 18. kolo

Baranda, 9. april (nedelja) 16:00h; RADNIČKI – BUDUĆNOST (Banatski Brestovac)

Opovo, 9. april (nedelja) 16:00h; OMLADINAC 1927 – STARI TAMIŠ (Pančevo)

FUDBAL: Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 11. kolo

Pančevo, 9. april (nedelja) 16:00h; VOJA GAČIĆ – BORAC (Sakule)

KOŠARKA: Međuregionalna KSV liga – jug / 21. kolo

Ruma, 8. april (subota) 20:00h; RU Koš – Opovo 99

KOŠARKA: U15 pioniri 2008 RL KSV / Play Off B / 6. kolo

Nova Pazova, 8. april (subota) 12:00h; NOVA PAZOVA – Opovo 99

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije