ONB Opovo: Februarski program kulturne ustanove

26/01/2023

Februarski program kulturne ustanove

OPOVO, 26. januar 2023 – Nakon praznične pauze opovačka kulturna ustanova nastavlja sa realizacijom svojih programa u biblioteci, kulturnom centru i galeriji.

Kreativne radionice za decu se nastavljaju od 4. februara, svake subote u dva termina: mlađa grupa od 11, starija od 12 časova. Prijave su obavezne na mejl kulturnicentaropovo@gmail.com ili na telefon 063/1068319.  Radionice će voditi Jovana Ugrinov i Olga Reljić.

Pored kreativnih radionica za decu, nastavljaju se i radionice za odrasle i tokom februara očekuju se dve radionice:

  • 13. februara u 19 časova, tema: kaligrafija
  • 27. februara u 19 časova, prva radionica u okviru nove aktivnosti :Čitalački klub Opšinske narodne biblioteke Opovo.

Pozorišnu sezonu otvara predstava Ja (o) meni, komedija u kojoj glavne uloge tumače Mina Lazrević i Srđan Ivanović. Predstava je zakazana za 14. februar u 20 časova, a karte će biti u prodaji od ponedeljka, 6. februara.

Nakon ove predstave očekuje nas još jedno veče dobre komedije – predstava Sokin i Bosina u režiji Juga Radivojevića, u kojoj igraju Miloš Đorđević, Vesna Stanković, Kalina Kovačević, Ljiljana Blagojević. Predstava je zakazana za 8. mart u 20 časova, a karte će biti u prodaji od 27. februara.

Izložbeni program u Galeriji Jovan Popović započinje izložbom Kristine Šarić pod nazivom U kamenu svetlosti trag koji predstavlja jedno naučno-umetničko putovanje kroz stene i 150 godina saradnje Austrije i Srbije u oblasti geologije. Izložba je zakazana za 21. februar 2023. godine.

Dečja scena biće otvorena od marta, a prve predstave biće izvedene u svim naseljenim mestima: Opovo, Baranda, Sefkerin i Sakule i biće besplatne za sve posetioce. O tačnim datumima sugrađani će biti naknadno obavešteni.

Biblioteka sprovodi upis za 2023. godinu. Podsećamo da biblioteka u Opovu radi ponedeljkom od 7 do 21. čas.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kulturni centar Opovo: Ko je u pravu deco?

Kulturni centar Opovo: Ko je u pravu deco?

Ko je u pravu deco? OPOVO, 2. mart 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava za decu „Ko je u pravu deco“, a ujedno i prva pozorišna predstava u ovoj godini, tako da je otvorena pozorišna sezona. Predstava „Ko je u pravu deco“ je moderna...

Književno veče u biblioteci: Horor u književnosti

Književno veče u biblioteci: Horor u književnosti

Horor u književnosti OPOVO, 28. februar 2024 – U Opštinskoj narodnoj biblioteci u Opovu održano je književno veče na temu „Horor u književnosti“, na kojem su govorili pisac dr Boban Trifunović i prevodilac Mirko Bižić, dok je moderator bio urednik izdavačke kuće...

najnovije

najčitanije