ONB Opovo: Februarski program kulturne ustanove

26/01/2023

Februarski program kulturne ustanove

OPOVO, 26. januar 2023 – Nakon praznične pauze opovačka kulturna ustanova nastavlja sa realizacijom svojih programa u biblioteci, kulturnom centru i galeriji.

Kreativne radionice za decu se nastavljaju od 4. februara, svake subote u dva termina: mlađa grupa od 11, starija od 12 časova. Prijave su obavezne na mejl [email protected] ili na telefon 063/1068319.  Radionice će voditi Jovana Ugrinov i Olga Reljić.

Pored kreativnih radionica za decu, nastavljaju se i radionice za odrasle i tokom februara očekuju se dve radionice:

  • 13. februara u 19 časova, tema: kaligrafija
  • 27. februara u 19 časova, prva radionica u okviru nove aktivnosti :Čitalački klub Opšinske narodne biblioteke Opovo.

Pozorišnu sezonu otvara predstava Ja (o) meni, komedija u kojoj glavne uloge tumače Mina Lazrević i Srđan Ivanović. Predstava je zakazana za 14. februar u 20 časova, a karte će biti u prodaji od ponedeljka, 6. februara.

Nakon ove predstave očekuje nas još jedno veče dobre komedije – predstava Sokin i Bosina u režiji Juga Radivojevića, u kojoj igraju Miloš Đorđević, Vesna Stanković, Kalina Kovačević, Ljiljana Blagojević. Predstava je zakazana za 8. mart u 20 časova, a karte će biti u prodaji od 27. februara.

Izložbeni program u Galeriji Jovan Popović započinje izložbom Kristine Šarić pod nazivom U kamenu svetlosti trag koji predstavlja jedno naučno-umetničko putovanje kroz stene i 150 godina saradnje Austrije i Srbije u oblasti geologije. Izložba je zakazana za 21. februar 2023. godine.

Dečja scena biće otvorena od marta, a prve predstave biće izvedene u svim naseljenim mestima: Opovo, Baranda, Sefkerin i Sakule i biće besplatne za sve posetioce. O tačnim datumima sugrađani će biti naknadno obavešteni.

Biblioteka sprovodi upis za 2023. godinu. Podsećamo da biblioteka u Opovu radi ponedeljkom od 7 do 21. čas.

 

pročitajte još i

ONB Opovo: Aprilski repertoar kulturnih događaja

ONB Opovo: Aprilski repertoar kulturnih događaja

Aprilski repertoar kulturnih događaja OPOVO, 31. mart 2023 – Opštinska narodna biblioteka Opovo je objavila aprilski program. Na repertoaru su kreativne radionice za decu i odrasle (radioničari Jovana Ugrinov i Olga Reljić, a radiće se uskršnji program i kaligrafija),...

Bioskop: Meda sa severa (4) i Indigo kristal, karte od 16h

Bioskop: Meda sa severa (4) i Indigo kristal, karte od 16h

Meda sa severa (4) i Indigo kristal OPOVO, 29. mart 2023 – Danas su, na programu Kulturnog centra Opovo  dve bioskopske projekcije. Animirani film za decu „Meda sa severa (4) – Porodično putovanje“ (18:00h) i domaći igrani film „Indigo kristal“ (20:00h). Ulaznice se...

Kulturni klub ONB Opovo: Kreativne radionice u martu

Kulturni klub ONB Opovo: Kreativne radionice u martu

Kreativne radionice u martu OPOVO, 25. mart 2023 – U okviru Kulturnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo, tokom marta su održane četiri kreativne radionice za decu i to za dve uzrasne grupe, mlađu i stariju. Teme kreativnih radionica su bile ctanje čestitki za...

najnovije

najčitanije