Kik boks: Janjić učestvovao na seniorskom prvenstvu u Turskoj

November 22, 2022

u SPORT

Janjić učestvovao na seniorskom prvenstvu u Turskoj

Sefkerin, 22. novembar 2022
Srpski kik bokseri su završili svoju ekspediciju u Antaliji u Turskoj i vratili sa seniorskog prvenstva Evrope održanog od 11 do 20 novembra 2022. godine sa osvojenim medaljama, od toga, 4 zlatne, 6 srebrnih i 9 bronzanih.
U sastavu Srpske reprezentacije učestvovao je i naš Uroš Janjić iz kluba “Dragon” Sefkerin u kategoriji do 67 kilograma gde je učestvovalo  26 odličnih takmičara iz reprezentacija  zemalja koje dominiraju u ovom sportu, u disciplini borbi K-1.
Nakon žreba Uroš je odigrao meč sa šampionom iz Ukrajine koji je višestruki prvak velikih prvenstava, Evrope i sveta. Janjić se borio odlično u sve tri runde,ali je ukrajinac ipak dobio na poene.
Svi naši reprezentativci su bili odlično pripremljeni ali je konkurencija bila izuzetno jaka.
Uroš Janjić je najmlađi član seniorske reprezentacije Srbije i u ovoj godini je osvojio velike rezultate. Zlato na prvenstvu Srbije u Senti u borbi discipline K-1 i zlato i pehar – titulu šampiona “Wako Evropskog kik boks kupa Servis open”u Kraljevu u borbama discipline Ful kontakt.
Takođe na “Wako balkanskom prvenstvu” u Kraljevu osvojio je u veoma jakoj konkurenciji srebrno odličje u disciplini borbe low kick.
Osvojiti odličan rezultat u tri borilačke discipline na najvećim prvenstvima je ogroman sportski uspeh za mladog kik boksera tokom 2022 godine .
Ovom prilikom se zahvaljujemo na pomoći i razumevanju u realizaciji nabavke opreme i velikih priprema takmičara kluba: Lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine Milošu Markovom, sportskom savezu opštine, firmi “Agros” i direktoru Jovanu Rackovom, Pekari M&N I njenom vlasniku Dejanu Svetliku kao i braći Egman iz Švajcarske.

Upravni odbor KBK Dragon.

 

pročitajte još i

Školski sport košarka: Opovčanke pobednice okružnog prvenstva

Školski sport košarka: Opovčanke pobednice okružnog prvenstva

Opovčanke pobednice okružnog prvenstva OPOVO, 29. novembar 2022 – Košarkašice Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Opova pobednice su Okružnog školskog prvenstva u košarci. Domaćin prvenstva je bio Kovin, a naše košarkašice su u polufinalu pobedile upravo domaćina, OŠ...

najnovije

najčitanije