Saopštenje Opštinskog odbora SNS Opovo: Recidivi političke prošlosti ponovo „jašu“

08/01/2022

OPOVO, 8. januar 2022 – Opštinski odbor Srpske napredne stranke Opovo objavio je saopštenje za javnost:

– Nakon posete opštini Opovo nekoga ko sebe naziva političarem i poljoprivrednikom, iz političke stranke Dragana Đilasa, čoveka koji opljačkao Srbiju i preko svog poslovnog partnera Dragana Šolaka novcem naših građana kupio suvlasnički deo u fudbalskom klubu „Southampton“ u Engleskoj za 180 miliona eura, imali smo potrebu da se oglasimo i kažemo neku reč.

Žalosno je što recidivi političke prošlosti naše opštine pokušavaju da preko neke nove političke opcije ostvare svoje političke ciljeve kao i gazda njihove političke stranke, a to je da Opovo ponovo izgleda kao jedna zapuštena i nerazvijena „selendra“, i pokušavaju da još malo očerupaju opštinski budžet i napune svoje džepove, kao što su to uradili sa projektom „Opovo-Debeljača“, kanalizacijom u Opovu, komasacijom u Barandi, itd.

Očajno je i to što je baš domaćin ovog „eminentnog“ skupa pričao o „lošoj“ poljoprivrednoj politici, baš on koji je sve „loše“ u toj politici iskoristio da ekonomski ojača i predstavi sebe onako kako je to uradio, jer termin „leukoza“, kao i „uzurpacija“ su vrlo jasni termini koji su svim Baranđanima dobro poznati. Treba da se zapita zašto se na tom skupu nisu odazvali čestiti i pošteni poljoprivrednici koje je zvao, slao im poruke i ubeđivao da dođu, jer politika delovanja radnih i poštenih ljudi, nije pljuvanje neistomišljenika, već radni rezultati jedne odgovorne politike koju vodi ova Vlada Republike Srbije, a to je ono u šta veruju oni koji tu nisu došli.

Vrlo je indikativno i pojavljivanje nekih davno zaboravljenih političara, koji su u ovom „prelaznom“ perodu od 10-15 godina, iskoristili privatitizacije, u kojima su i sami učestvovali, kako bi za sebe ostvarili lične benefite, jer su toliko puta izgubili na političkim utakmicama, da se sada kriju iza članova svojih porodica, jer nikada nisu preboleli poraze od kojih i danas imaju noćne more. To su ozbiljni kompleksi koji se ne leče novcem i kupovinom društvenog statusa, već poštenim i čestitim radom.

Da rezimiramo. Dobro je da u Opovu postoji ljudi koji drugačije misle i koji imaju iskrenu potrebu da svojim ličnim angažovanjem promene nešto i učine Opovo boljim i lepšim, ali to sigurno niste vi. Znaju građani opštine Opovo vaše „ranije radove“ od zakupa ribnjaka na 40 godina, neuspele realizacije puta „Opovo-Debeljača“, komasacije koja je nekima omogućila ukrupnjavanje zemlje u „livadama“ od 30 ha a da pre toga tamo nisu imali ni ar, otpuštanje preko 200 radnika, gomila betona „kanalizacija-Opovo“, da ne nabrajamo dalje. Drugari, Baranda i baranđanski atar, nisu samo vaši, „malo“ pripadaju i svim ostalim građanima Barande.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije