Galerija Jovan Popović: OTVORENA IZLOŽBA „KONSTRUKCIJE IDEJA“ (VIDEO)

30/10/2020

OTVORENA IZLOŽBA „KONSTRUKCIJE IDEJA“

Opovo, 29. oktobar 2020;

U opovačkoj galeriji „Jovan Popović“, otvorena je nova umetnička izložba pod nazivom Konstrukcije ideja – istraživanje granica. U pitanju je izložba radova studenata prve godine Fakulteta primenjenih umetnosti na predmetu projektovanje oblika.

Autorka izložbe Marijana Paunović, docent na predmetu projektovanje oblika predstavila je postavku i njene autore.

„Izlagača ima 52 i to su radovi nastali u prethodnih pet – šest godina. Ono što je interesantno to su različite teme povezivanja geometrije i primenjene umetnosti kroz različite primene, a cilj je bio da se oni na prvoj godini upoznaju na neki način, primene geometriju i teoriju forme u svom radu“, rekla je Paunović.

Prisutnima se obratila dr Ivana Marcikić, osnivač predmeta projektovanje oblika na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, koja je pored ostalog izrazila pohvale na račun opovačke galerije. Izložba „Konstrukcije ideja“ biće otvorena za posetioce do 29. novembra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije