Autonomna pokrajina Vojvodina: PREDSEDNIK VOJVOĐANSKE SKUPŠTINE RASPISAO POKRAJINSKE IZBORE

03/03/2020

PREDSEDNIK VOJVOĐANSKE SKUPŠTINE RASPISAO POKRAJINSKE IZBORE

Novi Sad, 3. mart 2020;

Predsednik vojvođanske Skupštine Ištvan Pastor potpisao je Odluku o raspisivanju pokrajinskih izbora za 26. april. Izbori se održavaju po proporcionalnom sistemu na osnovu lista političkih stranaka, koalicija i grupa građana i bira se 120 poslanika. Pastor je pozvao sve građane Vojvodine da iskoriste svoje građansko pravo i glasaju, a učesnike izbora da vode kulturnu izbornu kampanju.

„Želeo bih da vas pozovem da 26. aprila iskoristite svoje građansko pravo i obavezu, i izađete na birališta i date svoj glas stranci, koaliciji, grupi građana po svojoj želji i volji.

Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će u narednom mandatu dobiti priliku da vas predstavlja u Skupštini AP Vojvodine.

Dozvolite mi da se u nekoliko rečenica obratim i svim strankama, koalicijama, grupama građana koji će ispuniti uslove i ući u izborni proces za pokrajinske izbore. Skupština AP Vojvodine je parlament u kojem se neguje visok nivo kulture u ophođenju i međusobno uvažavanje i poštovanje. Svi zajedno smo izgradili respektabilnu instituciju, to je učinak svih 120 poslanika. I iz tog razloga pozivam sve na korektnu i kulturnu izbornu kampanju, na borbu argumentima i programima“, poručio je predsednik Pastor nakon raspisivanja izbora”, poručio je Pastor.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije