Narodni muzej Pančevo: Promocija knjige “Uloga političke škole SKJ “Josip Broz Tito” u Kumrovcu u raspadu SFRJ”

September 27, 2022

Promocija knjige “Uloga političke škole SKJ “Josip Broz Tito” u Kumrovcu u raspadu SFRJ”
U četvrtak, 29. septembar, 19 časova, u Narodnom muzeju Pančevo, održaće se promocija knjige dr Momčila Diklića “Uloga političke škole SKJ “Josip Broz Tito” u Kumrovcu u raspadu SFRJ”.
Autor dr Momčilo Diklić rođen je u Otočcu, u Lici, 1954. godine, Pedagošku akademiju završava u Rijeci, a u Zagrebu završava istoriju na Filozofskom fakultetu. Magistarske studije završio je takođe u Zagrebu, na FPN, gde je odbranio temu “Položaj Srba u Hrvatskoj”, aprila 1990. godine. Doktorsku disertaciju na temu ” Srpsko pitanje u Hrvatskoj 1941-1950 godine” odbranio je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2003. godine.
Objavio je 15 monografija i desetine naučnih radova, od kjih su mnogi bili upravo na temu položaja srpskog naroda u Hrvatskoj.
Do penzionisanja, 2019. godine,  dr Momčilo Diklić radio je u Institutu za evropske studije u Beogradu.
Na promociji knjige pored autora govoriće i istoričari Milojko Budimir i Mile Bosnić.

 

pročitajte još i

Protest prosvetara: Obustava nastave i skraćeni časovi

Protest prosvetara: Obustava nastave i skraćeni časovi

Obustava nastave i skraćeni časovi OPOVO, 30. novembar 2022 – U cilju skretanja pažnje javnosti na narastajuće nasilje u školama i prosvetari OŠ „Zoran Petrović“ pridružili su se protestu tako da sutra neće biti nastave u Sakulama i Barandi. U OŠ „Dositej Obradović“...

Mirović: Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva

Mirović: Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva

Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva NOVI SAD, 26. novembar (Tanjug) - U Srpskom narodnom požorištu u Novom Sadu održana je svečana akademija pozorištu povodom 104. godišnjice održavanja Velike narodne skupštine i odluke o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini...

najnovije

najčitanije