Podrška lokalne samouprave sportistima: Markov obišao atletičare Spartaka (video)

25/09/2021

Markov obišao atletičare Spartaka

Opovo, 25. septembar 2021
Prostorije atletskog kluba „Spartak“ na sportsko rekreativnom centru obišao je predsednik opštine Miloš Markov tokom današnjeg treninga. Trener „Spartak“ Nemanja Stojanović je upoznao Markova o dosadašnjim uspesima ovog atletskog kluba, nakon čega su obišli prostorije u kojima se nalaze svlačionica, pehar sala, mokri čvor i mini teretana koja se nalazi u sklopu objekta. Markov i Stojanović su razgovarali o mogućnostima unapređenja i poboljšanja ovog prostora u cilju postizanja boljih uslova za mlade sportiste kao i o planovima za izmene na samom rekreativnom centru koji inače posećuje veliki broj meštana, sportista i rekreativaca.
Markov je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima ovog kluba i pri tom izdvojio veliki uspeh mladog bacača kugle i diska Stefana Jovanova.

„Danas smo obišli prostorije atletskog kluba „Spartak“ gde smo imali prilike da vidimo novu teretanu koja je postavljena uz pomoć naše lokalne samouprave i kompanije „Agros“, tako da smo se uverili da mladi sportisti imaju poboljšane uslove za trening, što nam pokazuje da smo napravili pravi potez kao lokalna samouprava i to što smo ovaj prostor koji se godinama nije koristio sada priveli nameni i ustupili ga atletskom klubu koji konstantno opravdava ovakva ulaganja svojim rezultatima.
Drago mi je da smo imali priliku da razgovaramo sa trenerom Nemanjom Stojanovićem, da posetimo njihovu pehar salu i uverimo se u vrhunske rezultate koji je ovaj klub napravio, a pogotovu u skorije vreme kada je naš Stefan  Jovanov na Balkanskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju braneći boje naše reprezentacije
Uspesi ovog kluba se nadograđuju iz godine u godinu, klub postaje sve uspešniji i naša lokalna samouprava će uvek stajati iza klubova koji se bave decom, koji odgovorno rade i gde deca imaju prilike da  brinu na ovaj način o svom zdravlju i da postižu vrhunske rezultate“ – izjavio je Markov.

Trener atletskog kluba „Spartak“ Nemanja Stojanović se zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji ovog objekta i pružene pomoći.

„Ovaj prostor nam puno znači, napravili smo svlačionice, imamo mokre čvorove, toalete. Napravili smo mini teretanu uz pomoć sponzora koji su pomogli, u susret nam je izašla kompanija „Agros“, caffe „Jež“, narano, pored opštine Opovo. Sam bedem nam je na nekih 100 metara, bacalište za bacanje kugle, skakalište za skok u dalj, sve nam je tu i mnogo nam znači, što i rezultati dokazuju. Ove godine je naš Stefan uzeo bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu i to je za sada najveći uspeh u istoriji našeg kluba, za 41. godinu koliko klub postoji – izjavio je za Glas Opova, Nemanja Stojanović, trener atletskog kluba „Spartak“ iz Opova.

Atletski klub „Spartak“ iz Opova postoji 41. godinu, kroz njegove redove su prošli mnogi rekreativci i sportisti, a aktivan je i ima članove iz svih mesta naše opštine kao i iz drugih okolnih mesta i prisutan je na mnogim takmičenjima širom Srbije u raznim atletskim disciplinama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda SEFKERIN, 29. mart 2024 – Sefkerinac Ozren Jovičin nastupio je za fudbalsku reprezentaciju Beograda koja je odigrala utakmicu sa Slovenijom u okviru amaterskih reprezentacija. Utakmica je odigrana na terenu...

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

najnovije

najčitanije