OŠ Zoran Petrović: Nastavnici, učenici i njihovi roditelji, organizovali humanitarni bazar u Sakulama (video)

OŠ Zoran Petrović: Nastavnici, učenici i njihovi roditelji, organizovali humanitarni bazar u Sakulama (video)

Nastavnici, učenici i njihovi roditelji, organizovali humanitarni bazar u Sakulama 

 

SAKULE, 26. februar 2024 – Na inicijativu roditelja, učenici i zaposleni u OŠ „Zoran Petrović“ u Sakulama, organizovali su humanitarnu akciju prodaje kolača u cilju sakupljanja sredstava za pomoć učenicima čiji roditelji zbog zdravstvenih problema imaju finansijskih poteškoća.

Na dvadesetak štandova u fiskulturnoj sali osnovne škole bili su izloženi kolači za prodaju, kao i kutija za prikupljanje novčanih priloga, a Sakuljani su se u velikom broju odazvali i pomogli ovu akciju.

Kolačijada – Sakule/Glas Opova

Sakulsku kolačijadu su obišli predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin.

Ispred školskog kolektiva Marina Rančić je istakla humanitarni aspekt ove akcije.

„Okupili smo se u velikom broju i naša škola, kao i svi zaposleni i roditelji, pokazuju da Sakule i dalje ima veliko srce, da smo u stanju da organizujemo nešto ovako. Ovo je inače inicijativa roditelja, a naravno prosvetni radnici i deca su podržali, lokalna samouprava i crveni krst su podržali, i mislim da smo napravili, a možda to nije nešto veliko materijalno, ali mislim da je za srce i dušu“, izjavila je nastavnica sakulske škole Marina Rančić.

Sakuljani su pokazali humanost na delu, a posebno raduje što su zajedno učestvovali odrasli i deca.

 

Tehničkim nokautom Andrej Mišković do zlata i titule šampiona države

Tehničkim nokautom Andrej Mišković do zlata i titule šampiona države

SEFKERIN, 26. februar 2024 – Dominacijom u svim borbama i ubedljivim pobedama takmičari sefkerinskog Borilackog kluba “Dragon” ostvarili su izvanredan uspeh osvojivši tri zlatne i dve srebrne medalje na Otvorenom prvenstvu Srbije u sanda fulkontaktu za sve uzrasne i tezinske kategorije, koje se održalo u Somboru, 25. februara.

U borbama je nastupalo 160 kvalitetnih takmičara iz velikog broja klubova.

Odličan start za mlade takmičare sefkerinskog kluba. U pet kadetskih kategorija plasirali su pet finalnih mečeva.

Zlatnim medaljama su se okitili Andrej Mišković, Andrej Mrvić i Sava Vojinov, a srebrnim Dragan Josifov i Filip Džakula, koji su u egal mečevima poraženi.

Mlade šampione je predvodio trener Nikola Stankov, koji je zadovoljan ostvarenim plasmanom na ovom prvenstvu, na kojem je kao savezni sudija učesnik bio i Sefkerinac Aleksandar Đurišić.

Atletika: Prvenstvo Srbije za starije pionire u dvorani

Atletika: Prvenstvo Srbije za starije pionire u dvorani

Prvenstvo Srbije za starije pionire u dvorani

OPOVO, 26. februar 2024 – U beogradskoj atletskoj dvorani, 24. februara je održano Prvenstvo Srbije za starije pionire, gde su nastupili i atletičari opovačkog Spartaka.

Đorđe Đorđević je u disciplini bacanje kugle osvojio 8. mesto uz ostvareni hitac 9,07m, što je njegov drugi najbolji rezultat u karijeri. Strahinja Simić je u trci na 300m osvojio prvo mesto u grupi, a u ukupnom plasmanu je zauzeo 12. mesto. Strahinja je sa rezultatom 46,16s popravio svoj lični rekord za 66 stotinki. Duško Vasić je u trci na 800m zauzeo 6. mesto u grupi, a u ukupnom plasmanu je osvojio 13. mesto uz istrčan rezultat 2:45,07 što je i njegov novi lični rekord. Spartakovi atletičari su nastupili i u štafeti 4x200m u sastavu: Strahinja Simić, Đorđe Đorđević, Duško Vasić i Filip Poledica, bili drugi u svojoj grupi, dok su u ukupnom plasmanu osvojili 6. mesto. S obzirom da su prvi put nastupili u nekoj štafetnoj trci i veoma dobro su se snašli.