Majkrosoft poziva studentkinje iz Srbije na onlajn edukaciju iz oblasti AI

Majkrosoft poziva studentkinje iz Srbije na onlajn edukaciju iz oblasti AI

BEOGRAD, 19. februara (Tanjug) – Kompanija Majkrosoft pozvala je danas zainteresovane studentkinje iz Srbije da se prijave za onlajn edukaciju iz oblasti veštačke inteligencije, zakazanu za 8. i 9. mart.
Hakaton pod nazivom “Žene u veštačkoj inteligenciji” (Women in AI) je dvodnevni online događaj koji organizuju Majkrosoft i Koderspejs (Coderspace), sa ciljem da se inspirišu i osnaže mlade žene da se bave karijerom u oblasti veštačke inteligencije, saopštio je Majkrosoft.

Događaj će se održati putem platforme Microsoft Teams i namenjen je isključivo studentkinjama sa univerziteta jugoistočne Evrope, uključujući Tursku, Grčku, Maltu, Kipar, Srbiju, Hrvatsku, Bugarsku i Sloveniju.
“Kao učesnica, imaćete priliku da radite u međunarodnim timovima, koristite ‘Microsoft Azure Ai services’ i kreirate pilot projekte ‘AI for Good’ koji mogu imati pozitivan uticaj na svet. Takođe ćete imati priliku da čujete inspirativne govornike, umrežavate se sa devojkama istog interesovanja i sličnog razmišljanja i dobijete povratne informacije od širokog panela stručnjaka”, ističe se u pozivu Majkrosofta studentkinjama.
Kako se navodi, ovaj događaj je osmišljen kako bi učesnicama omogućio da iskoriste snagu veštačke inteligencije, pokažu svoje veštine, uče jedne od drugih i zajedno rade na inovativnim Ai projektima.
Najbolji projekti će osvojiti nagrade i sertifikate.

Za prijavu je neophodno popuniti onlajn formular do 25. februara 2024. godine.
Moguće je prijaviti se pojedinačno ili kao tim od najviše četiri članice.
Majkrosoft podseća da bi učesnice trebalo da poseduju odlično znanje engleskog jezika, jer će sve sesije biti na engleskom, a poželjno je i iskustvo sa AI tehnologijama, kao što su “OpenAI/Azure OpenAI” modeli.

Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u Poljoprivrednim gazdinstvima

Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u Poljoprivrednim gazdinstvima

NOVI SAD , 19. Februar 2024
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je raspisao Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u Poljoprivrednim gazdinstvima

Rok za podnošenje prijave je 29. februar 2024.godine.

Linkove preuzeti dole:

Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima

Pravilnik o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima

obrasci

Saobraćajna policija tokom ove nedelje pojačano kontroliše autobuse i teretnjake

Saobraćajna policija tokom ove nedelje pojačano kontroliše autobuse i teretnjake

BEOGRAD, 19. Februara 2024
Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodiće od 19. do 25. februara akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, saopštio je MUP.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

Poseban akcenat će biti na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.