Kultura u 2023 godini kroz sliku

Kultura u 2023 godini kroz sliku

OPOVO, 5. februar 2024
Opštinska narodna bibliotka, galerija “Jovan Popović” i kulturni centar Opovo imali su bogat program u prethodnoj godini, kada je realizovano 144 događaja iz kulture. Retrospektivu za 2023 godinu pogledajte u videu dole.

Teodori Kljajić srebrna medalja

Teodori Kljajić srebrna medalja

NOVI SAD/BARANDA 5. februar 2024
Minulog vikenda u gradskoj streljani u Novom Sadu, održalo se prvenstvo Vojvodine na kojem je naša sugrađanka Teodora Kljajić, članica streljačke družine Pančevo 1813, osvojila srebrnu medalju u disciplini standardni vazdušni pištolj na 10m, a u ekipnoj konkurenciji osvojila je broznanu medalju.
Nakon ovih uspeha, Teodora se priprema za naredni turnir, međunarodno prvenstvo “Vojvodina cup” koje će se takođe održati na istom strelištu.

 

U Srbiji danas do 18 C, narednih dana natprosečno toplo

U Srbiji danas do 18 C, narednih dana natprosečno toplo

SRBIJA, 5. februara 2024
U Srbiji će danas biti natprosečno toplo za ovo doba godine i iznad većeg dela pretežno sunčano, samo ujutro na severu i istoku umereno oblačno dok će najniža jutarnja temperatura iznositi -1 a najviša dnevna ponegde i do 21 stepen Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od -1 do 9, a najviša od 15 do 21 stepen. Duvaće slab i umeren, na istoku Srbije i jak zapadni vetar.

I u Beogradu danas nakon umereno oblačnog jutra, tokom dana pretežno sunčano i natprosečno toplo. Vetar slab i umeren, zapadni. Najniža temperatura od 6 do 9, najviša oko 18 stepeni.  Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 12. februara, biće toplo sa dnevnom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine, u većini mesta od 14 do 20, lokalno i do 22 stepena.  Tokom dana pretežno sunčano, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost. Krajem perioda naoblačenje sa kišom.