Ed Pančevo: Sutra deo Opova bez struje zbog radova

Ed Pančevo: Sutra deo Opova bez struje zbog radova

Sutra deo Opova bez struje zbog radova

OPOVO/PANČEVO 6. Februar 2024
Zbog planiranih radova na električnoj mreži u sredu, 7. februara, bez struje će biti potrošači u, Opovu i to od

08:30  do 09:15  u ulici Žarka Zrenjanina od Branka Nušića do Kratke.

ED Pančevo ostavalja mogućnost da radovi budu odloženi zbog eventualnih vremenskih neprilika ili drugih tehničkih problema

ED Pančevo

Hor HarmoniUm: Počinju probe

Hor HarmoniUm: Počinju probe

Počinju probe

OPOVO, 6. Februar 2024
Prva ovogodišnja proba hora “HarmoniUm” je zakazana za sutra od 19:30 u prostorijama biblioteke, tim povodom KC Opovo poziva zainteresovane koji bi želeli da budu deo ovog raspevanog tima da im se pridruže

-Velika je privilegija imati hor u malim mestima. Izuzetna energija i posvećenost dirigentkinje i profesorke Ivane Josić, kao i angažovanost svih članova hora, učinili su ovaj projekat vrednim svake pažnje. Kulturni centar Opovo ovakvim programima proširuje svoje polje delovanja i učvršćuje svoj status u lokalnoj zajednici – položaj matice kulture, mesto okupljanja, razmene znanja i iskustava – kaže direktorka ONB Katarina Nikolić – Ralić.
Hor broji dvadeset četiri člana sastavljenih od učenika do članova starije dobi. Repertoar čine duhovne kompozicije, popularna, izvorna muzika, biseri operske muzike

Priključite nam se! Audicija je stalno otvorena!

 

Čitalački klub ONB Opovo: Preporuka za roman „Zavet vode“ Ejbrahama Vergezea

Čitalački klub ONB Opovo: Preporuka za roman „Zavet vode“ Ejbrahama Vergezea

OPOVO, 6. februar 2024 – Sastanak čitalačkog kluba protekao je u uobičajeno prijatnom druženju. Nakon kraće pauze, učesnice su bile motivisane da ispričaju šta su čitale tokom praznika i čuju nove preporuke. Tema su, između ostalog, bili romani koji su nedavno nagrađeni Ninovom nagradom i Beogradskim pobednikom.

Posebno interesovanje su izazvali romani Miodraga Majića. Prisutne su ovoga puta za preporuku izabrale roman “Zavet vode” Ejbrahama Vergezea koja se izdvojila među novim knjigama u našoj biblioteci.

Lokalni krizni centar Ukidanje rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područja, Sefkerin još uvek pod merama

Lokalni krizni centar Ukidanje rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područja, Sefkerin još uvek pod merama

Ukidanje rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područja

OPOVO, 06.februar 2024 Obaveštavaju se držaoci svinja  naseljenih mesta Opovo, Baranda i Sakule da su na osnovu rešenja Ministrstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za veterinu od 24.01.2024. godine koja su Opštinskoj upravi dostavljena danas,o ukidanju rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područja od zarazne bolesti afrička kuga svinja kod domaćih svinja potrđene u naseljenim mestima Baranda, Sakule i Opovo, opština Opovo, na teritoriji Južnobanatskog upravnog okruga.

Ovim rešenjima ukidaju se sve prethodno naložene mere tako da držaoci svinja u Opovu, Barandi i Sakulama mogu bez ograničenja vršiti klanje i nabavku novih grla, sa preporukom da to bude od marta meseca.

U naseljenom mestu Sefkerin i dalje važi rešenje o proglašenju zaraze i smatra se ugroženim zbog pojave novih slučajeva zaraženih svinja u naseljenom mestu Jabuka na teritoriji grada Pančeva.