Vremenske prilike: I dalje toplo, sutra vetar u jačanju

Vremenske prilike: I dalje toplo, sutra vetar u jačanju

Sutra promenljivo oblačno, suvo, natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će uveče biti u slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 13 °C, a najviša dnevna oko 21 °C.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će najjači biti u brdsko-planinskim predelima južne Srbije, kao i na jugu Banata i u donjem Podunavlju, gde se očekuju i udari olujne jačine. Kasnije posle podne i uveče će vetar biti u slabljenju. Kiša će padati na jugozapadu zemlje, i to naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, kao i ponegde na jugu zemlje i severu Vojvodine, ali slabijeg inteziteta. Najniža temperatura od 7 do 14 °S, a najviša dnevna od 17 do 23 °S.

Početkom sledeće sedmice oblačno i hladnije, mestimično sa kišom u svim predelima Srbije, na planinama uz prelazak kiše u sneg i stvaranje/ povećanje visine snežnog pokrivača, a u drugoj polovini sedmice očekuje se suvo vreme sa dužim sunčanim periodima.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje: Podrška inovativnim merama apz

Nacionalna služba za zapošljavanje: Podrška inovativnim merama apz

BEOGRAD, 10. februar 2024 – Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je javne pozive za realizaciju paketa mera namenjenih dugoročno nezaposlenim licima u okviru projekta „Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada “ –  IPA 2020, koji se sprovode u 4 filijale – Pančevo, Požarevac, Jagodina i Prokuplje.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije kao vid podrške merama aktivne politike zapošljavanja.

Paket mera za dugoročno nezaposlene će se sprovoditi kroz sledeće javne pozive:

  1. Javni poziv za realizaciju mere obuka na radnom mestu za dugoročno nezaposlena lica uz subvenciju za zapošljavanje
  2. Javni poziv za subvenciju zarade za dugoročno nezaposlene osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva
  3. Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje dugoročno nezaposlenih lica
  4. Javni poziv poslodavcima za subvenciju zarade za zapošljavanje dugoročno nezaposlenih lica

Javni pozivi i neophodna dokumentacija nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, u delu Konkursi https://www.nsz.gov.rs/sadrzaji/nzs-konkursi/10

Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje dugoročno nezaposlenih lica je otvoren do 11. marta 2024. godine, a ostali javni pozivi do 31. decembra 2024. godine.