Fudbal: Naši klubovi odigrali tri pripremne utakmice

Fudbal: Naši klubovi odigrali tri pripremne utakmice

Naši klubovi odigrali tri pripremne utakmice

OPOVO, 18. februar 2024 – Tri naša kluba danas su odigrala pripremne utakmice i zabeležili dve pobede i jedan poraz.

Radnički iz Barande je odigrao meč u Jajincima gde je pobedio domaći tim Polet Heroj rezultatom 2:4 (1:1). Strelci za Baranđane su bili Rajšić, Dmiović i Dobrić (2).

I fudbaleri sakulskog Borca su ostvarili trijumf na gostovanju u Kovilovu. Sakuljani su pobedili PKB Kovilovo 1:2 (0:1), a golove su postigli Željko Kodić i Nikola Oruci.

Tempo je u svom prvom pripremnom meču izgubio u Čenti rezultatom 4:0. Sefkerinci su na teren izašli u kombinovanom sastavu, nedostajalo je više fudbalera iz prve postave, klub je na polovini intenzivnih priprema, tako da se nije puno očekivalo ali s obzirom da se radi o rivali iz višeg ranga takmičenja, generalni utisak je zadovoljavajući, posebno igra iz prvog poluvremena.

Glas Opova na 37. Slaninijadi u Kačarevu

Glas Opova na 37. Slaninijadi u Kačarevu

KAČAREVO/OPOVO, 18. Februar 2024
Trideset sedma Slaninijada u Kačarevu i ove godine je potvrdila da pripada svakako grupi najmasovnijih manifestacija u Srbiji. Po paušalnim prognozama ljudi koji imaju iskustva sa prethodnim slaninijadama, procena je da je do subote kroz ovo malo banatsko mesto prošlo nekoliko desetina hiljada ljudi, a zaključno sa današnjiom danom, nedeljom, očekuje se astronomska cifra od 100.000 posetilaca za sva četiri dana.
Primetna je gužva u saobraćaju još od kružnog toka na ulasku u Pančevo gde se veliki broj vozila kreće, kako put Kačareva, tako i u suprotnom pravcu. Registracije iz, praktično svih opština u Vojvodini, mnogo beogradskih, a prisutni su i to ne u malom broju i gosti sa rumunskum tablicama, Temišvara ali i sa drugih strana ove komšijske zemlje. Naravno, veliki broj turističkih autobusa i kombija dovozili su i odvozili goste, turiste, ljubitelje mesnih poslastica.

Parkirani automobili su od table za ulazak u mesto, pa u nedogled. Organizovani usmerivači na putu, lokalci, ljubazno će vam pokazati slobodno parking mesto i naplatiti tu uslugu 300 dinara, ali u onoj gužvi, to dođe kao relaksirajući momenat kada rešite ovaj problem.

Kilometri tezgi sa izloženom robom vijugaju se kroz kačarevačke ulice i park, kroz centar, sve do zatvorene sportske hale u kojoj se održava i oficijalni deo ove manifestacije. Naravno, pored ponude koja je vezana za meso, nalazimo tu tezge sa sirevima, kolačima, slatkišima raznih vrsta, robu koja na vašarima inače nalazi svoje mesto, tehniku, noževe, satare, bičeve, nameštaj i sve drugo što kreativnost iskusnog trgovca na ovakvim mestima može da smisli, a da ima “prođu”. Izlagača ima zaista puno, sa svih strana Vojvodine i Srbije, BIH i tako dalje.
Kafići prepuni, malo – malo pa trubači i puno veselih in nasmejanih posetilaca.

Šampionska slanina se prodavala za 1.500 dinara po kili, a i konkurencija je bila blizu sa cenama, pa se za kraljicu Kačareva moralo izdvojiti između 1.200 i 1.800 dinara.
Čvarci, od tezge do tezge variraju, te se kilogram može kupiti već od 1.200 dinara, odnosno, od 1.500 dinara koliko je potrebno izdvojiti za duvan čvarke.
Pečenice i suvi vratovi mogu se naći već od 1.100, odnosno, 1.900 dinara. Kulen se može pronaći već od 1.600, dok su kobasice nešto povoljnije, te se cene kreću već od nekih 1.200 dinara.

Ako ogladnite opijeni mirisima pored standardnog grickanja tokom probe, za par dobre sveže kobasice moraćete da izdvojite najmanje 300 do 500 dinara, koliko koštaju minimalno i specijaliteti sa roštilja.
Naravno, okreću se prasići i jagnjići na ražnju, a na prostoru kod hale dvadesetak stolova postavljenih napolju gde se služi i prodaje pečenje. Stolovi su dupke puni, tu se jede, i pije u velikim količinama, jedni ustaju, drugi sedaju i tako u krug. Odlučili smo da je suludo čekati, pa smo rešili za “fast fud – Sakule varijantu” gde je vaš reporter pazario kobasicu sa tanjirače na štandu naših Sakuljana u autentičnom sakulskom hlebu za 500 dinara i nije se pokajao. Inače za kilogram pečenja bi trebalo izdvojiti  nekoliko crvenih novčanica, u zavisnosti od toga za šta se odlučite.

Na kraju, saznajemo da je prvo mesto u kategoriji slanine odnela je ekipa braća Vojinović iz Kuzmina, Milan Zlatković, iz Kačareva je osvojio drugo mesto, dok je treći bio Konstantin Lemajić iz Šida.
Danas je zadnji dan Slaninijade za ovu godinu i ako rešite , još uvek možete da stignete i osetite čaroliju koju decenijama proizvodi ovo malo banatsko mesto.
Policija, na izlasku iz mesta na kraju, radi brzinski alko test vozačima koji odlaze, što je za pohvalu u kontekstu bezbednost, a vi vozači, oprezno i polako, do sledeće Slaninjade

U martu tri nastupa mladog autora Saše Gambirože

U martu tri nastupa mladog autora Saše Gambirože

PANČEVO, 18. Februar 2024

U martu će Gambiroža nastupiti na tri lokacije u Beogradu

Marta- Galerija “Polet”

Festival “Magične večeri”

Ili 19. Marta- Biblioteka “Filip Visnjić” solo – akustik.
Marta- Vikasha Jazz Club
Više detalja i informacije  na drustvenim mrezama.

 

Akusticni bend čine:
Dejan Nikolin- Kahon i zvečke, Marko Jovišić- Bass Gitara, Saša Gambiroža- Vokal, gitara, klavir, tekstopisac.

Fotografije radio: Oliver Đorđević

 

Saša Gambiroža, dolazi iz Pančeva. Završio je osnovne studije novinarstva na “Fakultetu za kulturu i medije” a  još uvek je na master studijama na istoimenom fakultetu.

Treća je godina srednje muzičke škole “Jovan Bandur” u Pančevu smer- Solo pevanje kod profesorke Ivane Josić.

Muzikom se bavi  14 godina, od toga 7 godina autorskim radom. Do sada je izdao 6 pesama, 4 pesme sa spotovima i dve bez spota. “Ljubav je dete” to mu je sedmi po redu singl.

A to su: “Tonem” , “Dodiri” , “Porazi” , “Ples i strast” , “Gledam kako igraš” i “Ma ćao bejbe”

Za numeru “Ljubav Je dete” solo gitaru svirao je sjajni gitarski virtuoz i umetnik Mladen Pecović. Poseban univerzum i šmek doneo je  novog singlu.

Sedmi singl, kao i prethodne pesme snimane su u “Music Studio Revenge” studiju a  snimanje, mix i master radio je sjajni producent Stefan Rodić.

 

Do kraja godine su u planu još tri numere: “U klubu je vruće” “Pogledi u gužvi” i “Pogledaj u nebo”