Atletika: Opovački atletičari na Otvorenom prvenstvu Beograda u dvorani

Atletika: Opovački atletičari na Otvorenom prvenstvu Beograda u dvorani

Opovački atletičari na Otvorenom prvenstvu Beograda u dvorani

OPOVO, 13. februar 2024 – Tokom vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za mlađe i starije pionire na kojem su nastupili atletičari opovačkog Spartaka.

U kategoriji mlađih pionira izvanredan je bio Lazar Čatlajić u disciplini bacanje kugle, koji je osvojio bronzanu medalju uz oboren lični rekord koji sada iznosi 9,78m, a srebro mu je izmaklo za svega 15cm. U trci na 800m odličan je bio Filip Poledica, koji je u svojoj grupi zauzeo drugo mesto, dok je u ukupnom plasmanu zauzeo 5. mesto uz oboren lični rekord koji inosi 2:32,10. Filip je nastupio i u trci na 200m, gde je zauzeo 3. mesto u grupi, a u ukupnom plasmanu je bio deveti. Semaj Taul Džoj je u trci na 800m zauzela 2. mesto u grupi, a u ukupnom plasmanu je bila deveta uz ostvaren rezultat od 2:53,05. Nikolija Vitolić je nastupila u trci na 60m i osvojila treće mesto u grupi 9,58, dok je u trci na 200m zauzela 4. mesto u grupi 33,59. Dimitrije Đorđević je nastupio u bacanju kugle i zauzeo 7. mesto, bacivši kuglu 7,15m. Petra Milankov je nastupila u skoku uvis i zauzela 10. mesto, preskočivši letvicu na 115cm. Milana Milovanov je nastupila u trci na 200m i zauzela treće mesto u grupi 35,91. Mihajlo Vasić je takođe nastupio u trci na 200m i zauzeo 3. mesto u grupi sa rezultatom 32,74.

Lazar Čatlajić u disciplini bacanje kugle svojio bronzanu medalju/Glas Opova

Drugog danaodržano je Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za starije pionire. U disciplini bacanje kugle, Đorđe Đorđević je zauzeo 7. mesto uz ostvaren hitac od 8,78m, Ivona Stamenović je u trci na 300m zauzela drugo mesto u grupi uz istrčan rezultat 51,01. Strahinja Simić je u trci na 300m zauzeo 2. mesto u grupi, 46,82. Duško Vasić je nastupio u dve discipline na 800m gde je zauzeo 7. mesto 2:53,95 i u trci na 300m gde je zauzeo 2. mesto u grupi 53,62. Ivana Jovanov je u bacanju kugle zauzela 13. mesto, bacivši kuglu 8,53m.

„Zadovoljan sam nastupom svojih atletičara, dali su sve od sebe i dostojno predstavljali svoj klub. Nama ostaje da se još bolje pripremimo za državno prvenstvo koje nas očekuje za dve nedelje“, izjavio je trener opovačkih atletičara Nemanja Stojanović.

Benu apoteka: Radno vreme za praznik

Benu apoteka: Radno vreme za praznik

Radno vreme za praznik

OPOVO, 13. februar 2024
Benu apoteka u Opovu obaveštava svoje korisnike da će u četvrtak i petak (15. i 16. februara) raditi od 8 do 16 časova, dok će za predstojeći vikend raditi po uobičajenom radnom vremenu.

Vaša, Benu apoteka

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Ne spaljujte travu i nisko rastinje, oprez sa vatrom na otvorenom prostoru

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Ne spaljujte travu i nisko rastinje, oprez sa vatrom na otvorenom prostoru

Ne spaljujte travu i nisko rastinje, oprez sa vatrom na otvorenom prostoru

Pančevo , 13. februar 2024.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, imajući u vidu povećan broj požara na otvorenom, hitno je naložio, preko svojih organizacionih jedinica, stupanje u kontakt sa komandantima štabova za vanredne situacije i inicirao hitne sednice lokalnih štabova za vanredne situacije na kojima će članovi biti upoznati sa trenutnom situacijom vezanom za povećanje broja požara na otvorenom prostoru, opasnostima koje mogu nastati i na kojima će se predložiti i pokrenuti sprovođenje mera i aktivnosti za zaštitu života i imovine.

Zbog povećanog broja požara na otvorenom, Odeljenje za vanredne situacije u Pančevu apeluje na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru jer na taj način ugrožavaju svoju i bezbednost ljudi oko njih, a širenjem požara može se pričiniti velika materijalna šteta na okolnim objektima.

Takođe, podsećamo da požari u blizini saobraćajnica ugrožavaju bezbedno odvijanje saobraćaja i da, zbog dima, može doći do smanjene vidljivosti na putu, a samim tim i do saobraćajnih nezgoda. Podsećamo građane da, ukoliko primete požar, što pre obaveste vatrogasno spasilačku jedinicu na broj telefona 193. Za nepoštovanje odredbi Zakona o zaštiti od požara kojom je zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka, za pravna lica zaprećena je kazna od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara.

Odeljenje za vanredne situacije u narednom periodu, zajedno sa policijom, kontrolisaće sprovođenje mera zaštite od požara na otvorenom i protiv osoba koje ne poštuju zabranu spaljivanja otpada i biljnih ostataka podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.
Takođe, loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume je zabranjeno, izuzev na određenim i za to obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara, a za nepoštovanje ove odredbe za fizička lica predviđena je kazna od 10.000 do 50.000 dinara.

Dom zdravlja Opovo: Radno vreme tokom praznika

Dom zdravlja Opovo: Radno vreme tokom praznika

Radno vreme tokom praznika

OPOVO, 13. Februar 2024
Tokom nastupajućih praznika u domu zdravlja će raditi hitna služba 24 sata.  Respiratorna ambulanta će raditi do 12 časova, a u četvrtak i petak (15. I 16.. februara) radiće pedijatar i to pre podne od 7 do 14 časova. Apoteka u Opovu će raditi oba dana od 7 do 14 časova.

Zdravstvene ambulante u Barandi, Sakulama i Sefkeriu neće radti.

Košarka: Pioniri Opova 99 plasirali se u drugi krug takmičenja

Košarka: Pioniri Opova 99 plasirali se u drugi krug takmičenja

Pioniri Opova 99 plasirali se u drugi krug takmičenja

OPOVO, 13. februar 2024 – Pobedom u Starčevu, pioniri Opova 99 plasirali su se u drugi krug Prvenstva Vojvodine i borbu za finalni turnir.

BORAC (Starčevo) – OPOVO 99 55:56 (11:15; 10:16; 17:16; 17:9); Pobedom nad ekipom Borca u poslednjem kolu Regionalne KSV lige, pioniri Opova 99 osvojili su drugo mesto u grupi A i overili plasman u drugi krug takmičenja.

I poraz od 12 poena Opovčane je vodio u drugi krug takmičenja ali su uspeli u veoma neizvesnoj završnici da trijumfuju i pobedom završe utakmicu. Opovčani su vodili ceo meč, na poluvremenu su imali 10 poena prednosti, ali su u poslenju četvrtinu ušli malo opuštenije, tako da su na kraju pobedili sa pola koša razlike.

Tabela: 1. Virtus Basket (6-0); 2. Opovo 99 (3-3); 3. Vršac doo (2-4); 4. Borac (1-5)