Lokalni krizni centar Ukidanje rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područja, Sefkerin još uvek pod merama

06/02/2024

Ukidanje rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područja

OPOVO, 06.februar 2024 Obaveštavaju se držaoci svinja  naseljenih mesta Opovo, Baranda i Sakule da su na osnovu rešenja Ministrstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za veterinu od 24.01.2024. godine koja su Opštinskoj upravi dostavljena danas,o ukidanju rešenja o proglašenju zaraženog i ugroženog područja od zarazne bolesti afrička kuga svinja kod domaćih svinja potrđene u naseljenim mestima Baranda, Sakule i Opovo, opština Opovo, na teritoriji Južnobanatskog upravnog okruga.

Ovim rešenjima ukidaju se sve prethodno naložene mere tako da držaoci svinja u Opovu, Barandi i Sakulama mogu bez ograničenja vršiti klanje i nabavku novih grla, sa preporukom da to bude od marta meseca.

U naseljenom mestu Sefkerin i dalje važi rešenje o proglašenju zaraze i smatra se ugroženim zbog pojave novih slučajeva zaraženih svinja u naseljenom mestu Jabuka na teritoriji grada Pančeva.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije