Miholjski susreti sela: Poziv za izlagače na bazaru Banatski slatki dan

Miholjski susreti sela: Poziv za izlagače na bazaru Banatski slatki dan

Poziv za izlagače na bazaru Banatski slatki dan

OPOVO, 8. septembar 2023 – Opština Opovo u saradnji sa Opštinskom narodnom bibliotekom Opovo i Aktivom žena Opovo u okviru manifestacije Miholjski susreti sela 2023, a koje finansira Ministarstvo za brigu o selu Republike Srbije, organizuje 1. oktobra 2023. godine prodajni bazar Banatski slatki dan.

Tema manifestacije je promocija slatkih tradicionalnih banatskih poslastica i banatskih običaja.

Ovaj događaj ima za cilj razvoj kulturnog turizma u opštini Opovo kroz predstaljanje banataskih običaja, kulinarskih specijaliteta, folklora i banatske kulure uopšte. Bazar će se održati na platou u opovačkom parku, a pored prodajne izložbe biće organizovan kulturni i muzički program.

Pravo učešća imaju fizička i privatna lica, kao i udruženja građana. Izlagačima je obezbeđen štand za izlaganje i osveženje.
Rok za prijave: najkasnije do 20. septembra 2023. godine. Više informacija na tel: 063/7174-370 ili putem mejla kulturnicentaropovo@gmail.com

Rukomet: U subotu Memorijalni turnir „Đura Kanački“

Rukomet: U subotu Memorijalni turnir „Đura Kanački“

U subotu Memorijalni turnir „Đura Kanački“
OPOVO, 7. septembar 2023 – Rukometni klub „Mladost“ iz Opova organizuje u subotu, 9.septembra, sa početkom u 16:00 časova, Memorijalni turnir „Đura Kanački“.
Turnir se organizuje u znak sećanja na jednog od osnivača kluba, čoveka koji je vodio klub 41 godinu. Takmiče se tri ekipe: RK „Beograd“, ŽRK „Jabuka“ i RK „Mladost“ Opovo.
Organizator poziva sve ljubitelje rukometa da dođu u subotu, na rukometni teren kod osnovne škole, da uživaju u ovom sportskom događaju.