Sportski vikend: Fudbal u Barandi, ostali na gostovanjima

Sportski vikend: Fudbal u Barandi, ostali na gostovanjima

OPOVO, 22. septembar 2023 – U vikendu pred nama, samo je Radnički domaćin dok će Borac, Tempo i Omladinac utakmice igrati na gostovanjima.

Radnički dočekuje Crvenu Zvezdu iz Pavliša koja na početku sezone igra toplo – hladno (dve pobede i tri poraza) i za sada je u donjem delu tabele.

Sakuljane i Sefkerinci očekuje teško kolo jer igraju izuzetno važne mečeve sa ekipima koje će sa njima verovatno voditi glavnu reč za vrh tabele. Borac gostuje u Bavaništu, a Tempo u Jabuci.

Opovčaki Omladinac gostuje u Kovačici gde će odigrati utakmicu sa domaćom Slaviom.

Prva južnobanatska liga / 6. kolo

Baranda, 24. septembar (nedelja) 16:00h; RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA (Pavliš)

Druga južnobanatska liga – zapad / 5. kolo

Bavanište, 24. septembar (nedelja) 16:00h; BSK BAVANIŠTE – BORAC (Sakule)

Jabuka, 24. septembar (nedelja) 16:00h; JUGOSLAVIJA – TEMPO (Sefkerin)

Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 2. kolo

Kovačica, 24. septembar (nedelja) 16:00h; SLAVIA – OMLADINAC 1927 (Opovo)

Omladinska liga južnog Banata / 3. kolo

Starčevo, 23. septembar (subota) BORAC – RADNIČKI (Baranda)

Pionirska liga južnog Banata – grupa sever / 3. kolo

Debeljača, 23. septembar (subota); SPARTAK 1911 – BORAC (Sakule)

 

Galerija Jovan Popović: U utorak otvaranje izložbe „Prisustvo“

Galerija Jovan Popović: U utorak otvaranje izložbe „Prisustvo“

OPOVO, 22. septembar 2023 – Opštinska narodna biblioteka – Kulturni centar Opovo pozivaju ljubitelje umetnosti i fotografije na svečano otvaranje izložbe Branimira Karanovića „Prisustvo“, 26. septembra u 18 časova u Galeriji Jovan Popović.

Iz kataloga autorke Ivane Milinković:

„Iako se uz ime Branimira Karanovića vezuju predstave socijalnog karaktera prožete satiričnim komentarima autora, ciklus Prisustvo pruža uvid u drugu stranu umetničkog kreda autora. Sada umetnik dočarava ruke na zidovima pećina, na keramoplastičnim elementima sa fasada, detalje fresaka i rukavice sučeljavajući ih na naspramnim kvadratima radi kreiranja transcedentnih dijaloga čiste umetnosti.

Ciklus ističe umetnikovu potrebu za larpurlartizmom u okviru kog nastaju kantovski shvaćena umetnička dela. Bez ironije i kritike potrošačkog društva, samo čista umetnost nastala na bodlerovskim načelima u koju je Karanović utkao nešto malo duše, vlastite osećajnosti i stvaralačkog duha.

Karanović nam još jednom na svojstven način, a kroz simbiozu fotografije i grafike predstvalja zbirku čudesa umetnika kolekcionara u okviru koje je prezentovan atipičan theatrum mundi“.

Izložbu će otvoriti direktorka Galerije Jovan Popović, Katarina Nikolić Ralić, istoričarka umetnosti, Ivana Milinković i autor, Branimir Karanović.