U Srbiji sutra Dan žalosti zbog tragičnih događaja na KiM

U Srbiji sutra Dan žalosti zbog tragičnih događaja na KiM

BEOGRAD, 26. septembra (Tanjug) – Vlada Republike Srbije proglasila je, na današnjoj vanrednoj sednici, 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. “Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u sredu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu i Metohiji”, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

ONB Opovo: Čitalački klub preporučuje „Dvori od oraha“ Miljenka Jergovića

ONB Opovo: Čitalački klub preporučuje „Dvori od oraha“ Miljenka Jergovića

OPOVO, 26. septembar 2023 – U ponedeljak, 25. septembra,  u prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo održano je još jedno okupljanje čitalačkog kluba.

Tema je, kao i uvek, bilo mnogo. Pored uobičajene razmene utisaka o knjigama koje upravo čitaju, prisutni su razgovarali o literaturi za decu, o onome što smo čitali u školi i voleli da čitamo kao deca. Pričalo se i o planovima za predstojeći sajam knjiga i sećanjima na predhodne koje smo posećivali. U mnoštvu novih knjiga koje možete pronaći u našoj biblioteci na prisutne je utisak ostavio roman “Dvori od oraha” Miljenka Jergovića, burna istorija jedne porodice isprepletana sa istorijom ovih prostora, koji toplo preporučuju.

Ako uživate u čitanju, pridružite se čitalačkom klubu u biblioteci, čeka nas još puno zanimljivih tema.

Lokalna samouprava: U petak 30. sednica Skupštine opštine Opovo

Lokalna samouprava: U petak 30. sednica Skupštine opštine Opovo

U petak 30. sednica Skupštine opštine Opovo

OPOVO, 26. septembar 2023 – Predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić zakazao je 30. sednicu lokalnog parlamenta za 29. septembar. Na dnevnom redu je devet tačaka:

  1. Razmatranje Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine Opovo za period januar-jun 2023. godine;
  2. Razmatranje predloga Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za deo bloka broj 58 i bloka 54a naselja Opovo;
  3. Razmatranje predloga Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za blokove broj 24,35a i 36a naselja Opovo;
  4. Razmatranje predloga Rešenja o imenovanju direktora JP „Mladost“ Opovo;
  5. Razmatranje predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u PU “Bambi“ Opovo;
  6. Razmatranje predloga Rešenja o davanju prethodne saglasnosti JP „Mladost“ Opovo na Odluku Nadzornog odbora preduzeća o kreditnom zaduženju, odnosno prekoračenju po tekućem računu kod Banke Intesa;
  7. Razmatranje predloga Rešenja o davanju prethodne saglasnosti JP „Mladost“ Opovo na Odluku Nadzornog odbora preduzeća o kreditnom zaduženju, odnosno prekoračenju po tekućem računu kod Banke Poštanska štedionica a.d. Beograd;
  8. Razmatranje predloga Rešenja o davanju prethodne saglasnosti JP „Mladost“ Opovo na Odluku Nadzornog odbora preduzeća o kreditnom zaduženju, odnosno refinansiranju kredita kod Banke Poštanska štedionica a.d. Beograd;
  9. Odbornička pitanja.

 

Uroš Janjić i Nikola Stankov na sajmu sporta u Beogradu

Uroš Janjić i Nikola Stankov na sajmu sporta u Beogradu

Uroš Janjić i Nikola Stankov na sajmu sporta u Beogradu

SEFKERIN, 26. septembar 2023 – Od 22. do 24. septembra u Beogradu na Adi Ciganliji održan je sajam sporta, ovog puta pod nazivom “Sport je radost”. Pozivom na javni sparing reprezentativac Srbije u kik boksu i državni prvak Uroš Janjić I njegov trener Nikola Stankov učestvovali su na Sajmu sporta u subotu 23. septembra od 12-14 časova na štandu Kik boks saveza Srbije.

Sparing je bio propraćen medijski zbog popularizacije kik boks sporta, ujedno i kao provera i podizanje forme za predstojeća takmičenja, prvenstveno seniorske ekipe koju očekuje učešće na svetskom prvenstvu u Portugalu.