Prvi dan škole: U Opštini Opovo 86 đaka prvaka (video)

Prvi dan škole: U Opštini Opovo 86 đaka prvaka (video)

U Opštini Opovo 86 đaka prvaka 

OPOVO, 1. septembar 2023 – Okupljanjem učenika ispred svojih škola i intonirenjem državne himne počeo je prvi dan nove školske godine. Đake su dočekali i pozdravili direktori i njihovi zamenici, razredne starešine i nastavnici, a za prvake je organizovan i poseban program.

Po već ustaljenoj praksi, predsednik opštine Miloša Markov i njegovi saradnici obišli su sva četiri opštinska mesta, odnosno Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Opovu i njeno Izdvojeno odeljenje „Sveti Sava“ u Sefkerinu, kao i Osnovnu školu „Zoran Petrović“ u Sakulama i njeno Izdvojeno odeljenje „Olga Petrov“ u Barandi.

Markov je pozdravio đake prvake, poželeo im srećan početak i uspešno dalje školovanje i zajedno sa svojim saradnicima podelio prigodne poklone u vidu paketa sa dečijim kišobranom i školskim priborom.

Direktor OŠ „Dositej Obradović“ Slaviša Miškov je istakao vaspitavanje u duhu tolerancije kao bitan momenat i zadatak prosvetara.

„Počinje nam nova školska godina i otvorili smo vrata naše škole našim đacima i želimo im srećan ulazak kao što im želimo i da svakodnevno srećno i zadovoljno izlaze. Nastavnici se pripremaju za rad sa njima, mi ćemo ih vaspitavati da se druže, da budu prijatelji, da žive u duhu tolerancije i obrazovaćemo ih tako što ćemo im davati nova znanja. Nadam se da ćemo provesti lepu školsku godinu i da je na kraju završimo svi srećno i zadovoljno, izjavio je Miškov i dodao da je u školi u Sefkerinu, tokom leta renoviran pod, odnosno hoblovan parket i da će se oslobađanjem prostora gde je do sada bilo predškolsko odeljenje, proširiti prostorni kapaciteti škole.

I direktorka OŠ „Zoran Petrović“ Danijela Stanković izražava zadovoljstvo početkom nove školske godine.

„Pred nama je početak nove školske godine, imamo 23 prvaka, očekuju nas građevinski radovi u cilju renoviranja škola u Barandi i Sakulama i tome se veoma radujemo“, rekla je Stanković.

U našoj opštini ove godine je upisano 86 đaka prvaka, od toga 43 u Opovu, 20 u Sefkerinu, sedam u Barandi i 16 u Sakulama.

Sefkerin: Novi vrtić primio prve polaznike (video)

Sefkerin: Novi vrtić primio prve polaznike (video)

Novi vrtić primio prve polaznike

SEFKERIN, 1. septembar 2023 – Danas je Predškolska ustanova „Bambi“ u Sefkerinu primila svoje prve polaznike. U novom objektu vrtića ove školske godine primljeno je 52 dece, 21 dete u predškolsku i 31 dete u mešovitu grupu.

Pored osoblja ustanove, decu i roditelje su dočekali predsednik opštine Miloš Markov, načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj.

Markov je pozdravio decu i roditelje i izrazio veliko zadovoljstvo što je Sefkerin dobio moderan i funkcionalan objekat za naše najmlađe sugrađane.

Vrtić u Sefkerinu počeo sa radom: Foto/Glas Opova

„Ove godine 1. septembar nam je nešto drugačiji u odnosu na prethodne godine, a to je pre svega zato što smo postali bogatiji za još jedan objekat u oblasti našeg obrazovanja, a konkretno, otvorili smo novi objekat predškolske ustanove u Sefkerinu. Jedan pravi vrtić koji sada funkcioniše samostalno jer je nekada bio u okviru školske zgrade gde su imali manje prostorija i slobodno mogu da kažem da ovde sada dobili najlepše uslove, moderne prostorije, i izuzetno smo zadovoljni“, izjavio je Markov.

Presecanjem svečane vrpce, predsednik opštine i direktorka predškolske ustanove Gordana Rajšić zvanično su otvorili objekat nakon čega su deca ušla u prostorije i raspoređena u grupe. Takođe, Markov je u ime lokalne samouprave svakom odeljenju uručio poklon tablu.

Sportski vikend: Baranđani domaćini, opštinski derbi Tempo – Borac u Pančevu

Sportski vikend: Baranđani domaćini, opštinski derbi Tempo – Borac u Pančevu

Baranđani domaćini, opštinski derbi Tempo – Borac u Pančevu

OPOVO, 1. septembar 2023 – Ovog vikenda nas očekuju dve veoma zanimljive utakmice. U trećem kolu Prve južnobanatske lige Radnički dočekuje Budućnost iz Banatskog Brestovca i nakon dva stratna poraza traži svoju prvu pobedu i bodove u novoj sezoni. Baranđani su prošle sezone bili više nego uspešni u susretima sa Brestovčanima ali sada je nova sezona i izmenjeni sastavi.Naši drugoligaši Tempo i Borac igraju opštinski derbi. Kako se teren u Sefkerinu još uvek renovira, Tempo će Sakuljane dočekati na stadionu Dinama u Pančevu. Derbi mečevi ova dva kluba prošle sezone su bili više nego uzbudljivi tako da i u nedelju očekujemo dobru utakmicu i puno golova.

Prva južnobanatska liga / 3. kolo

Baranda, 3. septembar (nedelja) 16:30h; RADNIČKI – BUDUĆNOST (Banatski Brestovac)

Druga južnobanatska liga – zapad / 2. kolo

Pančevo, 3. septembar (nedelja) 16:30h; TEMPO (Sefkerin) – BORAC (Sakule)