Komunalna inspekcija: Obustava saobraćaja tokom održavanja manifestacije Miholjski susreti sela

Komunalna inspekcija: Obustava saobraćaja tokom održavanja manifestacije Miholjski susreti sela

OPOVO, 29. septembar 2023 – Obaveštavaju se stanari stambene zgrade i korisnici poslovnih prostorija da je za sledeće dane planirana obustava saobraćaja u Opovu u delu ulice Borisa Kidriča i to od raskrsnice sa ulicom Bratstva jedinstva do zgrade Doma zdravlja i Gomexa u periodu od 30.09.2023 (subota od 12:00 časova do 02.10.2023. (ponedeljak) do 06:00 časova, a sve u cilju organizovanja i održavanja manifestacije „Miholjski susreti sela“ i koncerta grupe Amadeus bend.

Zbog pomenutih dešavanja stanari su u obavezi da izmeste svoja vozila za vreme obustave saobraćaja sa svih parkinga, pristupnih puteva objektima (ćuprija) i saonraćajnica.

Sakule: Asfaltiranje Vingradarske i Zelene ulice

Sakule: Asfaltiranje Vingradarske i Zelene ulice

SAKULE, 29. septembar 2023 – Po završetku radova u Sefkerinu i Opovu, projekat asfaltiranja ulica na teritoriji Opštine Opovo nastavljen je u Sakulama i Barandi. Tim povodom gradilište u Sakulama obišli su predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin.

„Nastavljamo sa realizacijom ovog važnog projekta za našu opštinu. U Sakulama je asfaltiran kolovoz u Vinogradarskoj ulici, a danas se radi i Zelena ulica. Već sutra, radovi se nastavljaju u Barandi, gde ćemo ovaj projekat i završiti“, izjavio je predsednik opštine Miloš Markov.

Skupština opštine Opovo: Slavko Mančev imenovan za direktora JP „Mladost“ Opovo

Skupština opštine Opovo: Slavko Mančev imenovan za direktora JP „Mladost“ Opovo

Slavko Mančev imenovan za direktora JP „Mladost“ Opovo

OPOVO, 29. septembar 2023 – Na dnevnom redu 30. sednice Skupštine opštine Opovo bilo je osam tačaka (+ odbornička pitanja) koje su odbornici jednoglasno usvojili.

Usvojen je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Opovo za period januar – jun 2023. godine kojim je lokalni organ uprave nadležan za finansije u obavezi da redovno prati izvršenje budžeta i po isteku šestomesečnog perioda dostavi izveštaj o izvršenju budžeta nadležnom izvršnom organu lokalne vlasti. Ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima i ukupni rashodi i izdaci iz prihoda i primanja budžeta Opštine Opovo u periodu januar – jun 2023. godine iznose: 295.180.219 dinara (ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima) i 215.653.420 dinara (ukupni rashodi i izdaci iz prihoda i primanja).

U cilju stvaranja planskog osnova i uslova za definisanje površina javne namene i izgradnje objekata na površinama namenjenim stanovanju manjih gustina u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji usvojeni su predlozi odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za deo bloka br. 58 i blok br. 54a naselja Opovo, kao i za blokove br. 24, 35a i 36a naselja Opovo.

Nakon sprovođenja javnog konkursa, dosadašnji vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća za proizvodnju, prečišćavanje i distribuciju vode „Mladost“ Opovo Slavko Mančev, imenovan je za direktora komunalnog preduzeća. Mančev je diplomirani inženjer poljoprivrede iz Sefkerina, funkciju direktora JP „Mladost“ već je obavljao u periodu od 2004. do 2012. godine, dok je od 2012. do 2022. godine bio rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo.

Još tri tačke dnevnog reda bile su vezane za komunalno preduzeće. U pitanju su razmatranja predloga rešenja o davanju prethodne saglasnosti „JP „Mladost“ Opovo na odluke Nadzornog odbora preduzeća o kreditnim zaduženjima i to: prekoračenju po tekućem računu kod Banke Intesa, prekoračenju po tekućem računu i refinansiranju kredita kod Banke Poštanska štedionica ad Beograd.

Odbornici su usvojili predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u PU „Bambi“ Opovo. S obzirom na otvaranje novog objekta Predškolske ustanove „Bambi“ u Sefkerinu i povećanju broja grupa, pojavila se i potreba za povećanjem broja izvršioca. Novim Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova u Predškolskoj ustanovi „Bambi“ Opovo utvrđene su grupe radnih mesta i njihov opis, kao i broj izvršioca za radnu 2023/2024. godinu.

Sportski vikend: Bogat fudbalski vikend pred nama

Sportski vikend: Bogat fudbalski vikend pred nama

Bogat fudbalski vikend pred nama

OPOVO, 29. septembar 2023 – Ovog vikenda na domaćim terenima tri seniorske utakmice i dve u mlađim kategorijama.

Nakon neplaniranog poraza u prošlom kolu na domaćem terenu Radničkom preostaje da se „vadi“ na gostovanju u Banatskom Novom Selu. Sloga je loše startovala ligu (jedna pobeda, dva remija i tri poraza), tako da Baranđani, ako zaigraju kako znaju, mogu se nadati bodovima u ovom meču.

Sakuljanima predstoji još jedan derbi, ovog puta sa jabučkom Jugoslavijom, koja je uz Borac i Tempo najozbiljniji kandidat za najviši plasman.

Tempo je za sada prebrodio utakmice sa najtežim rivalima ali Omladinac iz Deliblata svakako nije ekipa za potcenjivanje. Ipak, Sefkerinci su ozbiljan favorit u ovoj utakmici.

Opovački Omladinac dočekuje starog znanca ekipu Pobede iz Samoša i ima priliku da bar malo popravi utisak sa početka prvenstva.

Prva južnobanatska liga / 7. kolo

Banatsko Novo Selo, 1. oktobar (nedelja) 15:30h; SLOGA – RADNIČKI –  (Baranda)

Druga južnobanatska liga – zapad / 6. kolo

Sakule, 1. oktobar (nedelja) 15:30h; BORAC – JUGOSLAVIJA (Jabuka)

Opovo, 1. oktobar (nedelja) 15:30h; TEMPO (Sefkerin) – Omladinac (Deliblato)

Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 3. kolo

Opovo, 30. septembar (subota) 15:30h; OMLADINAC 1927 – POBEDA (Samoš)

Omladinska liga južnog Banata / 4. kolo

Baranda, 30. septembar (subota); RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Banatski Brestovac)

Pionirska liga južnog Banata – grupa sever / 4. kolo

Sakule, 1. oktobar (nedelja); BORAC (Sakule) – PROLETER (Banatski Karlovac)

 

Miholjski susreti sela: Najava menifestacije na RTV Pa

Miholjski susreti sela: Najava menifestacije na RTV Pa

Najava menifestacije na RTV Pa

PANČEVO/OPOVO 29. septembar 2023
U jučerašnjoj emisij „Panorama“ na RTV Pančevo, direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i predsednica Aktiva žena Opovo Zorica Ugrinov pričale su o progarmu predstojeće manifestacije. Gostovanje možete pogledati na linku ispod.