Prvi dan škole: U Opštini Opovo 86 đaka prvaka (video)

01/09/2023

U Opštini Opovo 86 đaka prvaka 

OPOVO, 1. septembar 2023 – Okupljanjem učenika ispred svojih škola i intonirenjem državne himne počeo je prvi dan nove školske godine. Đake su dočekali i pozdravili direktori i njihovi zamenici, razredne starešine i nastavnici, a za prvake je organizovan i poseban program.

Po već ustaljenoj praksi, predsednik opštine Miloša Markov i njegovi saradnici obišli su sva četiri opštinska mesta, odnosno Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Opovu i njeno Izdvojeno odeljenje „Sveti Sava“ u Sefkerinu, kao i Osnovnu školu „Zoran Petrović“ u Sakulama i njeno Izdvojeno odeljenje „Olga Petrov“ u Barandi.

Markov je pozdravio đake prvake, poželeo im srećan početak i uspešno dalje školovanje i zajedno sa svojim saradnicima podelio prigodne poklone u vidu paketa sa dečijim kišobranom i školskim priborom.

Direktor OŠ „Dositej Obradović“ Slaviša Miškov je istakao vaspitavanje u duhu tolerancije kao bitan momenat i zadatak prosvetara.

„Počinje nam nova školska godina i otvorili smo vrata naše škole našim đacima i želimo im srećan ulazak kao što im želimo i da svakodnevno srećno i zadovoljno izlaze. Nastavnici se pripremaju za rad sa njima, mi ćemo ih vaspitavati da se druže, da budu prijatelji, da žive u duhu tolerancije i obrazovaćemo ih tako što ćemo im davati nova znanja. Nadam se da ćemo provesti lepu školsku godinu i da je na kraju završimo svi srećno i zadovoljno, izjavio je Miškov i dodao da je u školi u Sefkerinu, tokom leta renoviran pod, odnosno hoblovan parket i da će se oslobađanjem prostora gde je do sada bilo predškolsko odeljenje, proširiti prostorni kapaciteti škole.

I direktorka OŠ „Zoran Petrović“ Danijela Stanković izražava zadovoljstvo početkom nove školske godine.

„Pred nama je početak nove školske godine, imamo 23 prvaka, očekuju nas građevinski radovi u cilju renoviranja škola u Barandi i Sakulama i tome se veoma radujemo“, rekla je Stanković.

U našoj opštini ove godine je upisano 86 đaka prvaka, od toga 43 u Opovu, 20 u Sefkerinu, sedam u Barandi i 16 u Sakulama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije