Autobuski prevoz: Izmenjena trasa saobraćaja zbog asfaltiranja perona AS Opovo

Autobuski prevoz: Izmenjena trasa saobraćaja zbog asfaltiranja perona AS Opovo

Izmenjena trasa saobraćaja zbog asfaltiranja perona AS Opovo

OPOVO, 11. maj 2022 – Zbog radova na asfaltiranju perona Autobuske stanice Opovo, kompletan autobuski saobraćaj će se odvijati ispred parkinga AS Opovo u Ive Lole Ribara.

DOLASCI IZ PANČEVA: Borisa Kidriča – Šumska – Ive Lole Ribara – AS Opovo

DOLASCI IZ BEOGRADA ZA SEFKERIN: Stanka Tomića – Ive Lole Ribara – AS Opovo – Ive Lole Ribara – Šumska – Borisa Kidriča

DOLASCI IZ BEOGRADA ZA FARKAŽDIN: Stanka Tomića – Ive Lole Ribara – AS Opovo – Ive Lole Ribara – Šumska – Maksima Gorkog – i daljom trasom

DOLASCI IZ FARKAŽDINA: Maksima Gorkog – Šumska – Ive Lole Ribara – AS Opovo

Atletika: Okružno školsko takmičenje i Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju

Atletika: Okružno školsko takmičenje i Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju


Okružno školsko takmičenje i Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju

OPOVO, 10. maj 2022 – U Vršcu je 5. maja održano Okružno školsko takmičenje u atletici gde je Osnovna škola “Dositej Obradović” bila izuzetno uspešna. Prva mesta osvojili su: Nina Cvetković (skoku u dalj), Ivana Šotić  (skok u dalj), Ivona Stamenovć (bacanje kugle), koja je ujedno oborila svoj lični rekord i sada iznosi 13,42m, kao i ženska štafeta 4x100m u sastavu Aćimov, Gasenberger, Nikolić, Stamenović. Devojčice su u ekipnom plasmanu bile prve.

Druga mesta osvojili su: Anja Aćimov (skok u dalj), Dunja Nikolić (300m), Kristina Gasenberger (skok u vis), Andrea Stajin (600m) i Mateja Ola (bacanje vorteksa). Treća mesta osvojili su: Nikola Krivokuća (skok u dalj), Filip Poledica (60m), Ena Aćimov (60m), Anja Gasenberger (100m), Miljana Bulatović i Miloš Momčilov (bacanje kugle) i Tarja Pandurov (60m).

Duško Vasić je u trci na 100m zauzeo peto mesto, dok je Damjan Ivanovski u bacanju kugle zauzeo četvrto mesto.

Sve takmičare koji su bili prvi, očekuje međuokružno takmičenje koje će biti održano u Novom Sadu, kao i SOŠOV (Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine) koja će biti održana u Zrenjaninu

Učenike su predvodili nastavnici fizičkog vaspitanja Dejan Mihajlović i Nemanja Stojanović.

Takođe, Vršac je 23. aprila ugostio atletičare, koji su nastupili na 13. prvenstvu Srbije u planinskom trčanju za starije pioniri/ke, mlađe juniore/ke, starije juniore/ke, seniore/ke, koje je pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza, u organizaciji Vršačkog atletskog kluba 1926, realizovano na najvišem nivou po odličnim vremenskim uslovima i stazama kroz prelepu prirodu Vršačkog brega.

Staza specijalno pripremljena za realizaciju prvenstva, kružna u dužini 2 km uzbrdo-nizbrdo, sa visinskom razlikom po krugu +83 m/ – 83 m, miks makadama, zemlje i asfalta.

Opovački Spartak je predstavljao Filip Stanković u trci seniora na 10km, koji je zauzeo šesto mesto.

„Trka je bila izuzetno teška, staza je bila baš zahtevna, sa puno uspona i padova uz dosta promena ritma, ali uspeo sam da izvučem maksimum iz sebe i postignem što bolji rezultat“, izjavio je Filip nakon takmičenja.

Narodni muzej Pančevo: Manifestacija Moć muzeja od 14. do 21. maja

Narodni muzej Pančevo: Manifestacija Moć muzeja od 14. do 21. maja

: Manifestacija Moć muzeja od 14. do 21. maja

Manifestacija Muzeji Srbije – Muzeji za 10, koja se ove godine održava pod sloganom “Moć muzeja” traje od 14. do 21. maja u Narodnom muzeju Pančevo.

U sklopu manifestacije obeležamo Nacionalnu nedelju muzeja, Svetski Dan muzeja 18. maj i Evropsku Noć muzeja.

Slogan ovogodišnjeg programa je – Moć muzeja!

Postioce u Narodnom muzeju Pančevo tokom manifestacije očekuju sledeće postavke I programi:

Izložba slika Paje Jovanovića, “Paja Jovanović: figura – od portreta do alegorije” otv. 14. maja u 19 časova. Autori izložbe su Isidora Savić, kustos istoričar umetnosti Muzeja grada Beograda, Dimitrije Jovanov i Damir Prašnikar, kustosi istoričari umetnosti Narodnog muzeja Pančevo. Na otvaranju će nastupiti orkestar iz Novog Sada “Novosadski Brass Quintet”.

Izložba radova sa 53. likovne kolonije Deliblatski pesak, gde publika može pogledati slike I sculpture 17 umetnika iz Pančeva ali I cele Srbije.

Izložba “Željeznica u Boki Kotorskoj, Trebinju i okolini” autora Josipa Vebera. Izložbu predstavlja devedeset fotografija nastale u periodu od 1901. do 1976. godine na teritoriji Boke Kotorske, Trebinja, Dubrovnika, Konavala, Popovog polja i jugoistočne Hercegovine. Fotografije su prikupljane duži niz godina iz porodičnih albuma starih železničara koji su radili u ŽTO Sarajevo, arhiva Herceg Novog, Dubrovnika i Trebinja, železničkih muzeja u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Budimpešti, Beču kao i iz privatnih kolekcija ljubitelja železnice iz Austrije, Nemačke i Švajcarske. One na jedan lep i slikovit način prikazuju razvoj železnice, regiona kao i samih naselja duž pruga.

Pored izložbe o železnici, posetioci će biti u prilici da pogledaju i postavku maketarskog kluba “Dr Vladimir Aleksić” iz Pančeva, koji će predstaviti svoje makete.

Stalna postavka Narodnog muzeja Pančevo, sa arheološkim nalazima još iz vremena neolita, Bakarnog I Bronzanog doba, preko Antičkog I Srednjevekovnog perioda, do Istorijskog I Etnološkog odeljenja, I naravno sa Zbirkom Istorije umetnosti, čija je kruna original slike “Seoba Srba” Paje Jovanovića

U subotu 21. maja od 16 -22 časa za zatvaranje manifestacije, pripremili smo bogat muzički i poetski program. Muzički program u organizaciji Muzičkog centra Pančevo na kome će nastupiti:

  • Dečiji orkestar Brass pilići,
  • Pančevački Duvački orkestar,
  • Tamburaški orkestar Pančeva,
  • Ženska pevačka grupa KUD Soko iz Inđije,
  • Finale Raspevanog proleća Srbije 2022,
  • Nastupaju i brojni solisti u sklopu muzičko-poetskog programa.

Dođite da doživite Moć muzeja!

Vremenske prilike: U Srbiji narednih dana pretezno sunčano i toplo

Vremenske prilike: U Srbiji narednih dana pretezno sunčano i toplo

U Srbiji narednih dana pretezno sunčano i toplo

Srbija, 11. maj 2022
U Beogradu i okolini će danas biti pretežno sunčano i toplo, vetar slab severozapadni.
Jutarnja temperatura oko 13 °C, najviša dnevna oko 26 °C.
I narednih sedam dana u celoj yemlji će biti pretežno sunčano i toplo, posebno u četvrtak i petak kada će ponegde biti i oko 30 °C.
Lokalna pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom očekuje se u petak posle podne i subotu u svim krajevima zemlje, a početkom naredne sedmice samo u brdsko-planinskim predelima