Atletika: Okružno školsko takmičenje i Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju

11/05/2022

u SPORT


Okružno školsko takmičenje i Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju

OPOVO, 10. maj 2022 – U Vršcu je 5. maja održano Okružno školsko takmičenje u atletici gde je Osnovna škola “Dositej Obradović” bila izuzetno uspešna. Prva mesta osvojili su: Nina Cvetković (skoku u dalj), Ivana Šotić  (skok u dalj), Ivona Stamenovć (bacanje kugle), koja je ujedno oborila svoj lični rekord i sada iznosi 13,42m, kao i ženska štafeta 4x100m u sastavu Aćimov, Gasenberger, Nikolić, Stamenović. Devojčice su u ekipnom plasmanu bile prve.

Druga mesta osvojili su: Anja Aćimov (skok u dalj), Dunja Nikolić (300m), Kristina Gasenberger (skok u vis), Andrea Stajin (600m) i Mateja Ola (bacanje vorteksa). Treća mesta osvojili su: Nikola Krivokuća (skok u dalj), Filip Poledica (60m), Ena Aćimov (60m), Anja Gasenberger (100m), Miljana Bulatović i Miloš Momčilov (bacanje kugle) i Tarja Pandurov (60m).

Duško Vasić je u trci na 100m zauzeo peto mesto, dok je Damjan Ivanovski u bacanju kugle zauzeo četvrto mesto.

Sve takmičare koji su bili prvi, očekuje međuokružno takmičenje koje će biti održano u Novom Sadu, kao i SOŠOV (Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine) koja će biti održana u Zrenjaninu

Učenike su predvodili nastavnici fizičkog vaspitanja Dejan Mihajlović i Nemanja Stojanović.

Takođe, Vršac je 23. aprila ugostio atletičare, koji su nastupili na 13. prvenstvu Srbije u planinskom trčanju za starije pioniri/ke, mlađe juniore/ke, starije juniore/ke, seniore/ke, koje je pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza, u organizaciji Vršačkog atletskog kluba 1926, realizovano na najvišem nivou po odličnim vremenskim uslovima i stazama kroz prelepu prirodu Vršačkog brega.

Staza specijalno pripremljena za realizaciju prvenstva, kružna u dužini 2 km uzbrdo-nizbrdo, sa visinskom razlikom po krugu +83 m/ – 83 m, miks makadama, zemlje i asfalta.

Opovački Spartak je predstavljao Filip Stanković u trci seniora na 10km, koji je zauzeo šesto mesto.

„Trka je bila izuzetno teška, staza je bila baš zahtevna, sa puno uspona i padova uz dosta promena ritma, ali uspeo sam da izvučem maksimum iz sebe i postignem što bolji rezultat“, izjavio je Filip nakon takmičenja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda SEFKERIN, 29. mart 2024 – Sefkerinac Ozren Jovičin nastupio je za fudbalsku reprezentaciju Beograda koja je odigrala utakmicu sa Slovenijom u okviru amaterskih reprezentacija. Utakmica je odigrana na terenu...

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

najnovije

najčitanije