Dan pobede nad fašizmom: Položeni venci u Opovu i Barandi

Dan pobede nad fašizmom: Položeni venci u Opovu i Barandi

Položeni venci u Opovu i Barandi

OPOVO / BARANDA, 9. maj 2022 – Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, predstavnici lokalne samouprave, javnih ustanova i preduzeća, policijske stanice Opovo i Udruženja ratnih vojnih invalida položoili su vence u Opovu i Barandi na spomenicima palih voraca i narodnih heroja.

Venci su položeni na spomenik palim roduljubima u Prvom i Drugom svetskom ratu u Opovu, narodnom heroju Olgi Petrov i palom borcu u Drugom svetskom ratu Toši Aćimoviću Mećavi.

Predsednik Mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin je podsetio na herojska dela Olge Petrov i Toše Aćimovića, dok je predsednica Udruženja sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ , Žanna Knežević rekla da smo se okupili da odamo počast svima koji su svoje živote položili za našu slobodu.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao patriotizam i slobodoarske ideje kao osnvni princip države i odao priznanje svim palim rodoljubima koji su se borili za slobodu našeg naroda.

Srpska liga Vojvodina: Podela bodova u Sakulama

Srpska liga Vojvodina: Podela bodova u Sakulama

Podela bodova u Sakulama

SAKULE, 8. maj 2022 – Na stadionu Sveti Nikola u Sakulama Borac i Tekstilac su podelili bodove.

BORAC (Sakule) – TEKSTLAC (Odžaci) 1:1 (1:1); Utakmica između dve kvalitetne ekipe završena je bez pobednika. Dobra utakmica, dva gola i realan završetak meča.

Poveli su Sakuljani u 23. minutu pogotkom Nemanje Nedića na asistenciju Milenkovića. Međutim, slavlje domaćina nije dugo trajalo. Samo dva minuta kasnije gosti iz Odžaka su preko Šavije izjednačili rezultat što je bio i krajnji rezultat utakmice.

REZULTATI 26. kola: OFK Bečej 1918 – Omladinac 1:0; Hajduk 1912 – 1. Maj Ruma 3:1; OFK Kikinda – Radnički 1912 2:1; Jedinstvo – Feniks 1995 2:0; OFK Stari Grad – Radnički (Zr) 1:1; Dinamo 1945 – Tisa 2:0; Borac (S) – Tekstilac 1:1; Borac (Š) – OFK Vršac 3:0

TABELA: 1. OFK Vršac (56); 2. Feniks 1995 (45); 3. OFK Bečej 1918 (44); 4. Borac (Š) (43); 5. Tekstilac (42); 6. 1. Maj Ruma (39); 7. Borac (S) (38); 8. Radnički 1912 (38); 9. Omladinac (36); 10. Tisa (35); 11. Dinamo 1945 (34); 12. Hajduk 1912 (30); 13. Jedinstvo (30); 14. Radnički (Zr) (30); 15. OFK Stari Grad (24); 16. OFK Kikinda (23)

Uređenje saobraćajne infrastrukture: Asfaltiranje u Sefkerinu i Sakulama (video)

Uređenje saobraćajne infrastrukture: Asfaltiranje u Sefkerinu i Sakulama (video)

SEFKERIN / SAKULE, 9. maj 2022 – Kao što je najavljeno krajem prošle godine nastavljen je projekat asfaltiranja lokalnih saobraćajnica i sporednih ulica.

Danas je asfaltiran kolovoz u ulici Oslobođenja u Sefkerinu od supermarketa do parka, odnosno postavljen je novi sloj asfalta, a takođe urađen je i asfalt na pešačkoj stazi kod pošte.

Nakon Sefkerina radovi su nastavljeni i u Sakulama gde je u dužini od 200 metara asfaltirana Vinogradarska ulica gde je do sada bio sloj grebanog asfalta.

Predsednik opštine Miloš Markov najavljuje asfaltiranje u sva četiri naseljena mesta naše opštine.

„Nastavljamo sa ulaganjem u našu lokalnu putnu infrastrukturu asfaltiranjem lokalnih puteva koji nisu asfaltirani. Danas smo u sakulama, imali smo priliku da obiđemo i Sefkerin da vidimo kako radovi teku. U skladu sa dinamikom kako smo i planirali, vremenski uslovi su dobri, tako da nema prepreka da realizujemo ovaj projekat. Za ovu godu asfaltiranje smo planirali da obuhvatiomo sva četiri naseljena mesta i negde će to biti izgradnja novih saobraćajnica, negde će biti rekonstrukcija postojećih koje se nalaze u lošem stanju“, izjavio je Markov.

Markov je istakao procenu lokalne samouprave da sa ovim tempom i kontinuiranim investiranjem u lokalnu putnu infrastrukturu u naredne dve do tri godine na teritoriji naše opštine neće biti neasfaltiranih ulica, a onda će se krenutu sa zamenom asfalta na saobraćajnicama gde je to potrebno.

Opštinska uprava Opovo: Jačanje svesti građana u oblasti odgovornog vlasništva pasa

Opštinska uprava Opovo: Jačanje svesti građana u oblasti odgovornog vlasništva pasa

Jačanje svesti građana u oblasti odgovornog vlasništva pasa

Opovo 9. maj 2022
U okviru Projekata „Jačanja sistema zdravlja i dobrobiti životinja“ finansiranog od strane Evropske unije izrađeni su Nacionalna strategija za upravljanje populacijom pasa i Akcioni plan za implementaciju Nacionalne strategije.

Radna grupa koju si činili inostrani i domaći stručnjaci među kojima i predstavnica opštine Opovo, uložila je  dvogodišnji zajednički rad u izradi ovih najznačajnijih dokumenta u ovoj oblasti u Republici Srbiji.

Sastavni deo naših napora u rešavanju problema napuštenih pasa na lokalnom nivou je još jedan, verujem najznačajniji alat, jačanje svesti  građana u oblasti odgovornog vlasništva pasa. Ovoj kampanji pridružile su se škole u svim naseljenim mestima opštine Opovo i zvanična veterinarska služba.

Kroz dostupne ilustrovane brošure: Udomi psa, usreći sebe i njega, Moj pas, moja odgovornost, Odgovorno vlasništvo i Napušten pas, prijatelj za vas, školarci i svi zainteresovani građani mogu se upoznati sa svim značajnim pitanjima koja se odnose na ktretanje, obeležavanje i registraciju pasa,sprečavanje reprodukcije sterilisanjem pasa , potrebnu veterinarsku negu pasa, sprečavanje ujeda i ponašanju prema nepoznatom psu, šta uraditi ako ste izgubili psa, koje su posledice napuštanja , koje su zakonske obaveze ako imate psa, koje su prednosti usvajanja odraslih pasa kao i saveti o svakodnevnim potebama životinja, saveti za čuvanje srećnih pasa.

Put za rešavanje problema napuštenih pasa je zajednički, da udružimo odgovornost, ljubav, iskustvo i stručni pristup i pružimo svakom psu ono što mu je potrebno.