Produktna berza:  Cena pšenice u novom rekordu, skok zbog povećanja kvota

Produktna berza:  Cena pšenice u novom rekordu, skok zbog povećanja kvota

Cena pšenice u novom rekordu, skok zbog povećanja kvota

Novi Sad, 6. maj, 2022
Kilogram pšenice ove nedelje vredeo je 40 dinara na šta je uticalo povećanje izvoznih kvota, navodi se u nedeljenom izveštaju Produktne berze.
Cena kilograma pšenice bez PDV-a bila je između 39,5 i 40 dinara, a ponderisana cena je iznosila 39,73 dinara, što je međunedeljni rast od 3,83 posto.
Kukuruz je trgovan po ceni od 34 dinara za kilogram bez PDV-a, što je i ponderisana cena pa je zabeležen rast od 0,27 posto.
Cena soje je bila u blagom padu od 0,11 posto a ponderisana cene ove nedelje iznosila je 83,9 dinara.
Veštačko đubrivo urea, poreklom iz Rusije prometovana je po ceni od 93,83 din/kg bez PDV-a.
Ukupan promet Produktne berze je iznosio 3.048 tona, čija je finansijska vrednost iznosila 162,3 miliona dinara.

CSR Opovo: “Pratićemo porodicu, izvršena intervencija”

CSR Opovo: “Pratićemo porodicu, izvršena intervencija”

“Pratićemo porodicu, izvršena intervencija”

Izvor: (Telegraf.rs)

U trenutku nesreće majka dečaka je spremala krevet, dok je otac bio napolju

Stravičan incident dogodio se u Opovu 27. aprila, kada je trogodišnji dečak svom mlađem bratu, koji ima svega godinu dana, sekirom odsekao dva prsta.

Roditelji su doneli povređenog sina u Dom zdravlja Opovo, a prema nezvaničnim informacijama, beba je vozilom Hitne pomoći odatle prevezena na dalje zbrinjavanje.

Kako za Telegraf.rs kaže direktorka Centra za socijalni rad Opovo Jelena Bjelica, ta ustanova je “postupila prema svojim nadležnostima i ovlašćenjima i izvršila neodložnu intervenciju, kao i procenu porodičnih okolnosti i rizika“.

– Centar planira dalju zaštitu kroz izradu i realizaciju planova usluga, prati porodicu i obezbeđuje joj dalju podršku uslugama i pravima socijalne zaštite – kaže direktorka.

Kako je ranije ispričala baka dečaka, mališan je bio u kući sa bratom koji ima 15 meseci.

– Beba je puzala po podu i htela je da izađe iz kuće. Za njom je krenuo i stariji unuk… Imao je malu sekiricu u rukama koju koristimo za cepkanje drveta za šporet. Sapleo se preko praga i u padu udario je malog po ruci – rekla je ranije baka povređenog dečaka.

Baka je potom ispričala da je u trenutku nesreće njena ćerka Nada (19) spremala krevet, dok je zet Đorđe bio napolju u dvorištu.

– Pretpostavljam da su deca krenula za ocem napolje. To je bio samo trenutak nepažnje i nesrećna okolnost, da se mali tako sapleo. Odmah su ga odvezli do bolnice u Opovu, a potom je prevezen u Tiršovu – rekla je baka Jasminka dodajući da se čula sa ćerkom koja je uz povređenu bebu i da je, koliko je razumela, dete dobro.

– Koliko sam razumela ćerku uspeli su da bebi spoje prstić, radi se o malom i domalom prstu. Samo je na malom nokat stradao, fali deo.

(Telegraf.rs)

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, Opovu i Sefkerinu, košarka u Opovu

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, Opovu i Sefkerinu, košarka u Opovu

Fudbal u Sakulama, Opovu i Sefkerinu, košarka u Opovu

OPOVO, 5. maj 2022 – Narednog vikenda nastavljaju se fudbalska prvenstva, a startuje i letnja košarkaška liga.

Sakuljani dočekuju Tekstilac iz Odžaka trećeplasiranu ekipu lige, tako da ih očekuje težak meč.

I Opovčani su domaćini ali im u goste dolazi Proleter iz Maramorka koji je trenutno golgeterski izuzetno efikasan i sigurno drži četvrtu poziciju. Omladinac je u proteklim utakmicama pokazao dobru formu i što raduje pozitivne rezultate, tako da i u Opovu očekujemo neizvesnu utakmicu.

Baranđani gostuju u Glogonju i biće to susret dva favorita sa početka sezone koji u finišu prvenstva posrću i ne beleže rezultate kavi se od njih očekuju.

Tempo je apsolutni favorit u meču sa Borcem iz Pločice ali misli uprave, fudbalera i navijača biće u subotu u Pančevu gde se sastaju Voja Gačić i Budućnost. Remi ili poraz Budućnosti vode Tempo u viši rang. Ako Budućnost pobedi, utakmica u nedelju za Tempo će biti više revijalnog karaktera.

Narednog vikenda strtuje Letnja košarkaška liga – Banat jug. Ekipa Opovo 99 2 nastupa u B grupi i u nedelju će se sastati sa ekipom Opovo 99 3 Astralis.

Fudbal: Srpska liga Vojvodina / 26. kolo

Sakule, 8. maj (nedelja) 17:00h; BORAC – TEKSTILAC (Odžaci)

Fudbal: Druga južnobanatska liga Zapad / 22. kolo

Opovo, 8. maj (nedelja) 17:00h; OMLADINAC 1927 – PROLETER (Mramorak)

Glogonj, 8. maj (nedelja) 17:00h; GLOGONJ – RADNIČKI (Baranda)

Fudbal: Opštinska liga Pančevo – Kovačica – Kovin – Opovo / 13. kolo

Sefkerin, 8. maj (nedelja) 17:00h; TEMPO – BORAC (Pločica)

Košarka: Letnja liga Banat jug / grupa B / 1. kolo

Opovo: 8. maj (nedelja) 17:00h; OPOVO 99 2 – OPOVO 99 3 ASTRALIS

Humanitarna akcija: Nastavlja se akcija za Sretena

Humanitarna akcija: Nastavlja se akcija za Sretena

Nastavlja se akcija za Sretena

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Sretena Miševskog (1976).
Sreten Miševski je rođen 29.02.1976. godine u Pančevu. Otac je dvoje dece, u invalidskoj penziji, zbog bolesti koju pokušava da pobedi, inače živi u Sefkerinu i nekadašnji je radnik Agrosa koji je takođe uzeo učešća u akciji I materijalno pomogao Sretenovo lečenje.
U novembru 2019. godine zbog simptoma koje je primetio, detaljnom dijagnostikom u  KC Srbije na klinici  za neurohirurgiju dijagnostikovan mu je najagresivniji tumor na mozgu. Glioblastom, gradius IV.
Dva puta je operisan X nožem, prošao je kroz brojne hemioterapije i zračenja (30 puta)  ali bolest se uporno vraćala. U Kliničkom centru Srbije su mu početkom juna 2021. godine rekli da su iscrpeli sve mogućnosti za njegovo lečenje.
Sreten je spas pronašao na jednoj privatnoj klinici u Beogradu gde počinje sa primenom biološke terapije. Kontinuirano je morao da primi 4 takve terapije, na svakih 14 dana. Porodica je uspela da prikupi sredstva za prvi ciklus terapije od 4 doze. Nakon terapije urađena je kontrolna magnetna rezonanca i ustanovljeno je da je tumor u regresiji i da se u značajnoj meri smanjio. Preporuka je bila da se nastavi sa daljom primenom leka sve dok tumor reaguje na njega ili eventualno dok tumor ne postane operativan. Slede

Sredstva su u potrebna za lečenje, za biološku terapiju kao i za kupovinu leka.  Sreten veoma hrabro i sa puno optimizma veruje da će biti bolje i da će se izboriti sa ovom opakom i podmuklom bolešću.
Da Sreten pobedi opaku bolest! Budimo humani! Pomozimo Sretenu!

Slanjem SMS poruke:  Upišimo 1092 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:  Upišimo human1092 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:  160-6000001216393-10

Uplatom na devizni račun:  160600000121674909
IBAN: RS35160600000121674909
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:  E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:  PayPal