Pozorište za decu: Asteriks i Obeliks sa opovačkim mališanima

Pozorište za decu: Asteriks i Obeliks sa opovačkim mališanima

Asteriks i Obeliks sa opovačkim mališanima

OPOVO, 14. maj 2022 – Prema motivima čuvenog stripa francuskih autora, crtača Albera Uderza i scenariste Rene Gošinija, prema kojem su kasnije snimljeni uspešni crtani i igrani filmovi, glumci Teatra Talija adaptirali su ovaj strip u pozorišnu predstavu.

Neobična priča o najjačim Galima, Asteriksu i Obeliksu, koji kao veliki junaci u sukobima sa Rimljanima ostaju nemoćni u borbi sa devojkom, koja im je osvojila srca.

Može li im fizička snaga pomoći da pobede srce? Kako se snaći u borbi rečima, a ne pesnicama i ko će im pomoći.

Duhovita predstava, interakcija glumaca sa prisutnom decom, zanimljiv odabir muzike i plesnih tačaka.

Na kraju predstave, deca su stajala u redu kako bi se fotografisala sa glavnim junacima, a posebno Obeliksom.

Kreativni klub ONB Opovo: Održana deveta kreativna radionica

Kreativni klub ONB Opovo: Održana deveta kreativna radionica

Održana deveta kreativna radionica

OPOVO, 14. maj 2022 – U okviru projekta Kreativni klub ONB Opovo održana je deveta kreativna radionica za decu. U pitanju je nastavak pršlonedeljne radionice sa temom skulptura od gipsa. Radioničar je bila primenjena dizajnerka Olga Reljić.

Naredna kreativna radionica održaće se 21. maja kada će Olga Reljić sa decom raditi tehniku kolaža.

Sport: Aktuelni i budući projekti sefkerinskih klubova

Sport: Aktuelni i budući projekti sefkerinskih klubova

SEFKERIN, 14. maj 2022 – Nakon otvaranja novog mini pič terena u Sefkerinu, pokrajisnki sekretar za sport i omladinu Dane Basta, predsednik opštine Opovo Miloš Markov, pokrajisnki poslanik Predrag Ginculj i predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić posetili su dva sportska kluba u ovom mestu.

Predsednik Kik boks kluba „Dragon“ Stevan Stankov upoznao je sekretara sa istorijatom i uspesima kluba i predstavio mladog šampiona države u kategoriji do 67kg Uroša Janjića i njegovog trenera Nikolu Stankova. Klub je nedavno preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu dobio sufinansirajuća sredstva za realizaciju projekta

Nakon Dragona, Basta i njegovi domaćini otišli su na teren Fudbalskog kluba „Tempo“ gde su razgovarali sa članovima Uprave kluba u vezi buduće rekonstrukcije i renoviranja terena. Sekretar je tom prilikom klubu uručio fudbalske lopte.