Koncert grupe Van Gogh: Tako to rade rokenrol majstori (video)

Koncert grupe Van Gogh: Tako to rade rokenrol majstori (video)

Tako to rade rokenrol majstori

OPOVO, 24. maj 2022 – Preko dva sata žestoke svirke jednog od najvećih srpskih rok bendova koji je poslednje tri decenije obeležio rok scenu celog regiona.

Od početka bez pardona, Zvonimir Đukić Đule, Dragan Ivanović i Srba Radivojević krenuli su „šetnju“ kroz najveće hitove grupe Van Gogh što je publika horski prihvatala.

Đule je lako uspostavio kontakt sa publikom koja je pored Opova došla iz šire okoline. Fanovi benda su se slikali sa muzičarima još tokom tonske probe, tako da je bilo očekivano da će koncert biti posećen.

Kao predgrupa nastupio je bivši član Van Goga gitarista Bane Gluvakov koji je predstavio autorski materijal za svoj budući album, a kao gost je odsvirao i jednu pesmu sa bendom.

Članovi Van Goga su pre koncerta bili gosti kabineta predsednika opštine, naše mesto im se izuzetno dopalo pa ne čudi što je Đule tokom koncerta izjavio da bi lako mogao ovde da živi.

Svakako, nastup koji ćemo pamtiti i još jedan razlog više da ovakvih događaja imamo i češće.

Narodni muzej Pančevo: Promocija dvostrukog diska “Blues Anthology” Orkestra Fejata i Nebojše Sejdića u izdanju Jugotona.

Narodni muzej Pančevo: Promocija dvostrukog diska “Blues Anthology” Orkestra Fejata i Nebojše Sejdića u izdanju Jugotona.

Promocija dvostrukog diska “Blues Anthology” Orkestra Fejata i Nebojše Sejdića u izdanju Jugotona.

Pančevo, 24. Maj 2022
Bluz je naziv poslednjeg albuma Nebojše Sejdića, unuka Fejata Sejdića, a Antologija su digitalno remasterizovani snimci koje je Fejat Sejdić tokom svoje karijere izdao za Jugoton u okviru 4 LP albuma. Čuveni Orkestar Fejata Sejdića, na čelu koga je posle njega bio njegov sin Zoran, a od 2000. godine unuk, Nebojša Sejdić, radi u kontinuitetu od 1959. godine.
Pored priče o dvostrukom izdanju posetioci će moći da vide i inserte iz filma “Ušće trube” (film o životu i karijeri kralja trube) i da uživaju u muzičkim bravurama Nebojše Sejdića i Baneta Gluvakova.
Promocija je zakazana za sredu 25. maj u 20 časova.

Bambi: U našoj ustanovi srcem se piše sa porukom da nas bude više

Bambi: U našoj ustanovi srcem se piše sa porukom da nas bude više

U našoj ustanovi srcem se piše sa porukom da nas bude više

OPOVO, 24. maj 2022 – Učešće povodom opštinskog praznika uzela je i Predškolska ustanova „Bambi“. U svečanoj sali Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu priređena je priredba na kojoj su učestvovala deca svih uzrasta od vrtića do predškolaca iz sva četiri opštinska mesta.

Praćeni aplauzima klinci i klinceze zajedno sa svojim vaspitačicama, predstavili su se na najlepši način.

Inspekcija za zaštitu životne sredine: Sezonska pojava mamutskih osa

Inspekcija za zaštitu životne sredine: Sezonska pojava mamutskih osa

Sezonska pojava mamutskih osa

OPOVO, 23. maj 2022 – U periodu od polovine maja do polovine juna primećena je česta pojava isekata koji liče na stršljenove i izazivaju paniku kod naših sugrađana. Insekti se uvek nalaze u blizini trulih panjeva.

U pitanju  je o mamutska ose (Megascolia maculata maculata), koje su prilično krupni isekti. Zenke su veće (oko 6 cm) i imaju zutu glavu, dok su muzjaci nesto manji sa crnom glavom. Karakterišu ih zute mrlje na leđnoj strani  abdomena. Ova vrsta parazitira na larvama tvrdokrilaca, tako da veća brojnost mamutskih osa ukazuje na povećan broj nekih velikih tvrdokrilaca i u isto vreme je i biološki regulator brojnosti ove vrste insekata koji su često štetočine.

Mamutske osa ne napada ljude, Odrasle se hrane nektarom tako da su značajni oprašivači. Dakle, u pitanju su korisni insekti koji ne bi trebalo da napadaju ljude, pa nema mesta panici. Kako se radi o isektima koji nisu pod zaštitom, ako je baš neophodno, mogu se uništavati odgovarajućim insekticidima.  

Danas je prijavljeno prisustvo roja mamutskih osa na prostoru između Predškolske ustanove i fiskulturne sale Osnovne škole. Na osnovu izvršenog inspekcijskog nadzora ustanovljeno je prisustvo nekoliko trulih panjeva i roj insekata koji nisu stršljenovi već mamutske ose.

U roku od sat vremena izvršena je dezinsekcija ovog prostora od strane DDD službe Veterinarske stanice Pančevo.

Preporuka je uklanjanje starih, trulih, panjeva čime će se izbeći pojava mamutskih osa. (M.M.)

Opštinska liga: Sefkerinci efikasni u Kovinu, na kraju ipak drugi

Opštinska liga: Sefkerinci efikasni u Kovinu, na kraju ipak drugi

Sefkerinci efikasni u Kovinu, na kraju ipak drugi

SEFKERIN, 23. maj 2022 – U poslednjem kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Tempo je u Kovinu ubedljivo savladao Koloniju.

Sefkerincu su sezonu odigrali odlično, bili izuzetno efikasni ali ta dva peha i oba u Banatskom Brestovcu (oduzimanje boda i primljen gol u poslednjem minutu) koštali su ih titule i plasmana u viši rang. Međutim, ako sačuvaju ovu atmosferau, ekipu i trenera, imaće razloga da u narednoj sezoni ponovo istaknu kandidaturu za prvo mesto.

KOLONIJA (Kovin) – TEMPO (Sefkerin) 1:6 (0:2); Korektna utakmica odigrana u Kovinu. Tempo je zabelezio sigurnu pobedu i savladao Koloniju sa ubedljivih 6:1. Golove za Tempo postigli su Zvonko Jakovljević (3), Radomirović i Arsić po jedan, dok je šesti pogodak bio autogol domaćih igrača.

REZULTATI 15. kola: Voja Gačić – Borac 13:0; Kolonija – tempo 1:6; Jedinstvo – Budućnost 0:4.

TABELA: 1. Budućnost (35); 2. Tempo (34); 3. Voja Gačić (25); 4. Kolonija (18); 5. Jedinstvo (13); 6. Borac (5)