Pošta Srbije: Stalni konkurs Pošte za vozače, poštare, dostavljače

Pošta Srbije: Stalni konkurs Pošte za vozače, poštare, dostavljače

Stalni konkurs Pošte za vozače, poštare, dostavljače

Beograd, 5. Maj 2022
“Pošta Srbije” pokrenula je danas stalni konkurs za zapošljavanje kandidata na pozicijama vozača, poštara, dostavljača i šalterskih radnika na celoj teritoriji Srbije, saopštilo je to javno preduzeće.

Prijave za posao su moguće usled širenja asortimana usluga i razvijanja mreže poslovnica.

Svi zainteresovani za rad na ovim pozicijama, mogu se prijaviljivati isključivo elektronskim putem, na korporativnom sajtu Pošte.

Za potrebe realizacije konkursa, Pošta Srbije je kreirala na korporativnom sajtu posebnu stranicu http://konkurs.posta.rs/, gde su dostupne sve informacije, uslovi konkursa uputstvo i obrazac za prijavu.

Ova stranica biće stalno aktivna za kontinuirane prijave kandidata zainteresovanih za rad u Pošti Srbije, a njihove aplikacije biće razmatrane i obrađene prema aktuelnim kadrovskim potrebama.

Stranica će služiti i za buduća oglašavanja i informisanje o otvorenim mogućnostima za zapošljavanje, saopštila je Služba za odnose s javnošću Pošte Srbije.

Skupština opštine Opovo: Održana 17. sednica lokalnog parlamenta

Skupština opštine Opovo: Održana 17. sednica lokalnog parlamenta

Održana 17. sednica lokalnog parlamenta

OPOVO, 5. maj 2022 – Na 17. sednici Skupštine opštine Opovo razmatrano je i usvojeno osam tačaka dnevnog reda.

Na ličnu inicijativu dužnosti sekretara Opštinske izborne komisije opštine Opovo razrešena je Jelena Petrović.

Predlogom Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Opovo za 2022. godinu sredstva iz budžetskog fonda se koriste za finansiranje i unapređenje životne sredine po prethodno pribavljenoj saglasnosti resornog Ministarstva o nameni korišćenja sredstava. Prema ovom programu sredstva iz budžestkog fonda koristitiće se za uklanjanje ambrozije, čišćenje i saniranje javnih površina (divljih deponija), očuvanja i unapređenja zelenila na javnim površinama i organizovanja akcija, manifestacija, izrada publikacija i drugog edukativnog materijala.

Usvojen je Izveštaj o radu Opštinske uprave Opovo za 2021. godinu, Predlog Godišnjeg plana rada Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2022. godinu i Polugodišnji izveštaj o radu Predškolske ustanove „Bambi“ Opovo i Izveštaj o radu direktora ustanove za radnu 2021/22. godinu.

Takođe usvojen je Izveštaj o radu Opštinske narodne biblioteke Opovo za 2021. godinu. Opštinska narodna biblioteka Opovo je tokom 2021. godine prinovila 1147 novih knjiga, tako da je ukupan broj knjiga u fondu biblioteke sada 67.868. Broj izdatih knjiga u prošloj godini je 16.071.

Pored bibliotekarske delatnosti, opovačka kulturna ustanova je tokom 2021. godine organizovala 10 bioskopskih projekcija, 11 pozorišnih predstava, pet koncerata, 12 izložbi, dve kreativne radionice i sedam manifestacija. U okviru izdavačke delatnosti štampana je jedna monografija, 12 kataloga i 12 plakata. 

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe

OPOVO, 5. maj 2022 – U prvoj majskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila tri paketa za dva dečaka i jednu devojčicu. Dve prinove su martovske i jedna aprilska, a dve bebe su iz Sefkerina i jedna iz Opova.

Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i opštinski odbornik Predrag Ginculj.

MART: Magdalena Maksimović (Sefkerin); Dimitrije Josić (Opovo); APRIL: Petar Milankov (Sefkerin).