Pokrajinski sekretarijat za kulturu: Potpisan ugovor za finansiranje rekonstrukcije Vile Helena

Pokrajinski sekretarijat za kulturu: Potpisan ugovor za finansiranje rekonstrukcije Vile Helena

Potpisan ugovor za finansiranje rekonstrukcije Vile Helena

STARA PAZOVA, 13. maj 2022 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata obnove i rekonstrukcije  kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 265 miliona dinara. Reč je o projektima za osam lokalnih samouprava.

Opštini opovo odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara za projekat „Rekonstrukcija i sanacija poslovnog prostora broj 1 (Vila Helena) sa promenom namene u prostor za kulturno – umetničku delatnost i zabavu“, odnosno predviđeno je da se objekat stare škole „Vila Helena“ u Opovu, izgrađen 1900. godine, rekonstruiše i pretvori u prostor javne namene u oblasti kulture.

„U toku ove godine nastavljamo sa važnim poslovima na rekonstrukciji i adaptaciji domova kulture, kulturnih centara i drugih kulturnih središta, u osam lokalnih samouprava, kao i na njihovom opremanju kako bismo stvorili uslove za kvalitetniji rad tih ustanova“, izjavio je predsednik Mirović.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, a rok za realizaciju projekta je 31. decembar 2022. godine.

Novi mini pič teren: Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio Sefkerin (video)

Novi mini pič teren: Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio Sefkerin (video)

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio Sefkerin

SEFKERIN, 13. maj 2022 – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednik opštine Opovo Miloš Markov otvorili su moderno sportsko igralište sa veštačkom travom, odnosno mini-pič teren, u centru Sefkerina. Istakavši značaj nove sportske infrastrukture, korist od realizacije ovog vrednog projekta osetitiće pre svega sportisti, a posebno deca i omladina.

Sekretar Basta je rekao da je resorni sekretarijat do sada uvek umeo da prepozna projekte Opštine Opovo, koja se pokazala kao izuzetan partner na planu unapređivanja sporta.

„Ukupna vrednost ove investicije, koju su zajednički finansirali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Opština Opovo, iznosi preko 6,7 miliona dinara, a učešće resornog sekretarijata je dva i po miliona“, naglasio je Basta i izrazio uverenje da će uskoro neki novi mladi fudbaleri upravo na ovom terenu načiniti svoje prve fudbalske korake.

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov istakao je da je zahvaljujući udruženim sredstvima Pokrajine i Opštine Opovo bilo moguće realizovati jedan ovako značajan projekat kao što je mini-pič teren.

„Novi sportski teren značiće puno pre svega deci, jer na ovaj način doprinosimo njihovom zdravlju. Ulaganjem u sport, koji ima važnu ulogu u socijalnom, kulturnom i rekreativnom smislu, ulažemo u kvalitet svakodnevnog života mladih i celokupnog stanovništva“, rekao je Markov izrazivši uverenje da će se ova saradnja uspešno nastaviti kroz zajedničke projekte za unapređivanje sporta u toj opštini.

Nakon izgradnje mini-pič terena u Sefkerinu, sada sva četiri mesta u opštini Opovo imaju sportske terene ovog tipa.

Sekretar Basta je sa svojim domaćinima obišao i Kik-boks klub „Dragon“ i Fudbalski klub „Tempo“, gde je razgovarao o mogućnosti implementacije novih projekata.

RTS kros: Učenici osnovne škole učesnici tradicionalnog krosa

RTS kros: Učenici osnovne škole učesnici tradicionalnog krosa

Učenici osnovne škole učesnici tradicionalnog krosa

OPOVO, 13. maj 2022 – Kros RTS-a je jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija u Evropi. Na njemu učestvuju učenici iz svih srednjih i osnovnih skola u Srbiji. U Opovu se tradicionalno održava ,,na bedemu” kod sportskog centra.

Danas je po lepom vremenu i u odličnim uslovima trčalo 243 učenika a pobednici su dobili medalje kao uspomenu na jedan od svojih prvih sportskih uspeha.

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Fudbal u Barandi i Sefkerinu

OPOVO, 13. maj 2022 – U vikendu pred nama na sportskom programu su dve fudbalske utakmice na domaćim terenima.

Fudbaleri Borca imaju teško gostovanje u Staroj Pazovi gde je domaćin favorit. I Radnički ima favorizovanog rivala i dočekuje lidera lige Unireu iz Uzdina. Opovčani gostuju u Bavaništu i to je još jedna utakmica za Opovčane u kojoj je osvajanje bodova (ili boda) izuzetno važno za opstanak u ligi.

Košarkaši Opova gostuju u Kovinu gde će odigrati drugo kolo letnje lige.  

Fudbal: Srpska liga Vojvodina / 27. kolo

Stara Pazova, 14. maj (subota) 17:00h; FENIKS 1995 – BORAC (Sakule)

Fudbal: Druga južnobanatska liga Zapad / 23. kolo

Baranda, 15. maj (nedelja) 17:00h; RADNIČKI – UNIREA (Uzdin)

Bavanište, 15. maj (nedelja) 17:00h; BSK BAVANIŠTE – OMLADINAC 1927 (Opovo)

Fudbal: Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 14. kolo

Sefkerin, 15. maj (nedelja) 17:00h; TEMPO – VOJA GAČIĆ (Pančevo)

Košarka: Letnja liga Banat Jug – grupa B

Kovin, 14. maj (subota) 19:00h; RADNIČKI – OPOVO 99