Dan pobede nad fašizmom: Položeni venci u Opovu i Barandi

09/05/2022

Položeni venci u Opovu i Barandi

OPOVO / BARANDA, 9. maj 2022 – Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, predstavnici lokalne samouprave, javnih ustanova i preduzeća, policijske stanice Opovo i Udruženja ratnih vojnih invalida položoili su vence u Opovu i Barandi na spomenicima palih voraca i narodnih heroja.

Venci su položeni na spomenik palim roduljubima u Prvom i Drugom svetskom ratu u Opovu, narodnom heroju Olgi Petrov i palom borcu u Drugom svetskom ratu Toši Aćimoviću Mećavi.

Predsednik Mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin je podsetio na herojska dela Olge Petrov i Toše Aćimovića, dok je predsednica Udruženja sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ , Žanna Knežević rekla da smo se okupili da odamo počast svima koji su svoje živote položili za našu slobodu.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao patriotizam i slobodoarske ideje kao osnvni princip države i odao priznanje svim palim rodoljubima koji su se borili za slobodu našeg naroda.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Iz Kine s ljubavlju (2) Kao što sam na početku priče pomenuo, Hangdžou smatraju jednim od najlepših gradova u Kini. Harmoničan spoj modernog i tradicionalnog, grad je poznat po visokom kvalitetu života i tehnološkim razvojem ali s druge strane očuvanom tradicijom....

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

Održana 15. gulašijada u Barandi https://youtu.be/yijtqcAWSzE BARANDA, 22. maj 2023 - U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ održana je 15. po redu gulašijada. Kao i prethodne godine gulašijadu je obeležila velika posećenost, kako samih učesnika takmičenja u kuvanju...

najnovije

najčitanije