Opštinska uprava Opovo: Jačanje svesti građana u oblasti odgovornog vlasništva pasa

09/05/2022

Jačanje svesti građana u oblasti odgovornog vlasništva pasa

Opovo 9. maj 2022
U okviru Projekata „Jačanja sistema zdravlja i dobrobiti životinja“ finansiranog od strane Evropske unije izrađeni su Nacionalna strategija za upravljanje populacijom pasa i Akcioni plan za implementaciju Nacionalne strategije.

Radna grupa koju si činili inostrani i domaći stručnjaci među kojima i predstavnica opštine Opovo, uložila je  dvogodišnji zajednički rad u izradi ovih najznačajnijih dokumenta u ovoj oblasti u Republici Srbiji.

Sastavni deo naših napora u rešavanju problema napuštenih pasa na lokalnom nivou je još jedan, verujem najznačajniji alat, jačanje svesti  građana u oblasti odgovornog vlasništva pasa. Ovoj kampanji pridružile su se škole u svim naseljenim mestima opštine Opovo i zvanična veterinarska služba.

Kroz dostupne ilustrovane brošure: Udomi psa, usreći sebe i njega, Moj pas, moja odgovornost, Odgovorno vlasništvo i Napušten pas, prijatelj za vas, školarci i svi zainteresovani građani mogu se upoznati sa svim značajnim pitanjima koja se odnose na ktretanje, obeležavanje i registraciju pasa,sprečavanje reprodukcije sterilisanjem pasa , potrebnu veterinarsku negu pasa, sprečavanje ujeda i ponašanju prema nepoznatom psu, šta uraditi ako ste izgubili psa, koje su posledice napuštanja , koje su zakonske obaveze ako imate psa, koje su prednosti usvajanja odraslih pasa kao i saveti o svakodnevnim potebama životinja, saveti za čuvanje srećnih pasa.

Put za rešavanje problema napuštenih pasa je zajednički, da udružimo odgovornost, ljubav, iskustvo i stručni pristup i pružimo svakom psu ono što mu je potrebno.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“  https://youtu.be/4kGm-gU-OjE OPOVO, 11. april 2024 – Predškolci PU „Bambi“ danas su bili gosti Rasadnika cveća „Florenca“ u Opovu. Pored obilaska i razgledanja cveća, predškolci su imali i malu edukativnu radionicu koju...

najnovije

najčitanije