Dečja nedelja u Opovu: Tokom manifestacije šest likovnih i četiri muzičke radionice

Dečja nedelja u Opovu: Tokom manifestacije šest likovnih i četiri muzičke radionice

Tokom manifestacije šest likovnih i četiri muzičke radionice

OPOVO, 6. oktobar 2023 – Opštinska narodna biblioteka Opovo u saradnji sa osnovnim školama i lokalnim umetnicima, od 2. do 8. oktobra organizuje „Dečiju nedelju“, koja se ove godine održava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“. Manifestacija je posvećena deci, promociji i zaštiti dečijih prava i podršci da razviju svoju kreativnost i prepoznaju svoje potencijale.

Tokom nedelje organizovane su kreativne radionice u sve četiri opštinske škole (Sakule, Baranda, Sefkerin i Opovo. U likovnoj radionici, koju vode primenjene umetnice Olga Reljić i Jovana Ugrinov, učestvovala su deca od 3. do 5. razreda, dok je muzička radionica, čiji je cilj upoznavanje dece sa karakteristikama i elementima muzike, kao i muzičkim bontonom, a pod vođstvom violončelistkinje Duške Abramović i pijaniste Stefana Kelera, bila namenjena deci 1. i 2. razreda.

Tokom manifestacije šest likovnih i četiri muzičke radionice

Radionice u Opovu obišli su predsednik opštine Miloš Markov i direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić. Markov je izrazio zadovoljstvo organizacijom manifestacije, a posebno činjenicom da se radionice održavaju u sva četiri opštinska mesta.

„Ovakva vrsta edukacije je izuzetno značajna za naše najmlađe sugrađane. Kulturna ustanova uživa veliko poverenje tako da je i podrška od strane lokalne samouprave kontinuirana što se vidi iz brojnih projekata koji su se poslednjih godina realizovali“, rekao je Markov nakon obilaska.

U subota je finalna kreativna radionica, koja se održava u prirodi, parku ispred galerije, a tema je slikanje na štafelaju.

Crveni krst Opovo: Imamo cilj- dođi na start

Crveni krst Opovo: Imamo cilj- dođi na start

Imamo cilj- dođi na start
OPOVO, 6. Oktobar 2023

U utorak, 10.10.2023.godine, u organizaciji Crvenog krsta Opovo, održaće se Trka za srećnije detinjstvo, rekreativno-humanitarna aktivnost za decu školskog uzrasta. Cilj ove aktivnosti je promocija humanih vrednosti i zdravih stilova života.

Trka će se održati na fudbalskom terenu u Opovu. Za učenike od prvog do četvrtog razreda početak trke je u 11 i 30 časova, a za učenike od petog do osmog razreda u 12 časova.

Za učešće u trci neophodno je da se kupi startni broj čija je cena 50 dinara. Startni broj može se kupiti u školi u ponedeljak i utorak ili na mestu dešavanja neposredno pre početka trke. Za sve učesnike obezbeđene su zahvalnice, a za prva tri mesta u svakoj kategoriji i medalje. Svaki razred je zasebna kategorija i posebno se takmiče dečaci i devojčice.

Novčana sredstva koja budu prikupljena prodajom startnih brojeva biće utrošena za pomoć deci iz ugroženih kategorija stanovništva.

Crveni krst Opovo poziva svu zainteresovanu decu da se uključe u trku, kao i odrasle da svojim prisustvom pruže podršku ovoj aktivnosti.

Sportski vikend: Radnički dočekuje Unireu, Borac, Tempo i Omladinac na gostovanjima

Sportski vikend: Radnički dočekuje Unireu, Borac, Tempo i Omladinac na gostovanjima

Radnički dočekuje Unireu, Borac, Tempo i Omladinac na gostovanjima

OPOVO, 6. oktobar 2023 – U vikendu pred nama, samo je Radnički domaćin, dok su ostali fudbalski klubovi na gostovanjima.

Baranđani ove sezone igraju korektno ali igra ne prati rezultate. Za sada je to sredina tabele ali svakako da fudbaleri radničkog mogu više. U 8. kolu Prve južnobanatske lige dočekuju uzdinsku Unireu koja ima sličan skor i formu.

Borac i Tempo gostuju u 7. kolu Druge južnobanatske lige – zapad. Sakuljani idu u deliblato, a Sefkerinci u Gaj. I pored mečeva na strani, naši klubovi su favoriti.

Opovčani gostuju u Pločici i igraće sa ekipom koja ima identičan skor kao i oni. Prilika da se osvoji još neki bod.

Prva južnobanatska liga / 8. kolo

Baranda, 8. oktobar (nedelja) 15:30h; RADNIČKI –  UNIREA (Uzdin)

Druga južnobanatska liga – zapad / 7. kolo

Deliblato, 8. oktobar (nedelja) 15:30h; OMLADINAC – BORAC (Sakule)

Gaj, 8. oktobar (nedelja) 15:30h; PARTIZAN – TEMPO (Sefkerin)

Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 4. kolo

Pločica, 8. oktobar (nedelja) 15:30h; BORAC – OMLADINAC 1927 (Opovo)

Omladinska liga južnog Banata / 5. kolo

Kusić, 7. oktobar (subota); ŠEVAC – RADNIČKI (Baranda)

Pionirska liga južnog Banata – grupa sever / 5. kolo

Crepaja, 7. oktobar (subota) 17:00h; BUBAMARA 2010 – BORAC (Sakule)