Crveni krst Opovo: Održana “Trka za srećnije detinjstvo” u Opovu

Crveni krst Opovo: Održana “Trka za srećnije detinjstvo” u Opovu

Održana “Trka za srećnije detinjstvo” u Opovu

OPOVO, 11. Oktobar 2023
U organizaciji Crvenog krsta Opovo juče je na fudbalskom terenu u Opovu održana „Trka za srećnije detinjstvo“. Ovo je tradicionalna manifestacija koja svake godine okuplja veliki broj učesnika širom Srbije, a za cilj ima promociju humanih vrednosti i zdravih stilova života.

Ove godine na trci u Opovu je učestvovalo preko 250 dece uzrasta od 6 do 14 godina. Uz veliku podršku atletskog kluba „Spartak“ i osnovne škole „Dositej Obradović“ Opovo i uz nesebično zalaganje volontera Crvenog krsta Opovo manifestacija je protekla u dobrom raspoloženju. Osim takmičarskog duha deca su pokazala i svoju humanost, jer su kupovinom startnog broja dali prilog za pomoć deci iz ugroženih kategorija stanovništva. Svi učesnici dobili su zahvalnice, a troje najbržih iz svake kategorije bili su nagrađeni i medaljama.

Crveni krst Opovo će nastaviti da organizuje aktivnosti za decu i kroz ostale svoje programe, a kada je u pitanju „Trka za srećnije detinjstvo“ naredne godine je u planu da se u trku uključe i ostale starosne kategorije.