Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio Opovo (video)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio Opovo (video)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio Opovo (video)

OPOVO, 13. oktobar 2023 – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas Opštinu Opovo. Na radnom sastanku na kojem su pored resornog ministra učestvovali predsednik opštine Miloš Markov i njegovi saradnici iz kabineta i Opštinske uprave, kao i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman, razgovaralo se o unapređenju rada Opštinske uprave i prostornih kapaciteta zgrade, radnoj zoni i novim investicijama. Tom prilikom, resorni ministar je predsedniku opštine Markovu uručio 20 laptop računara za potrebe lokalne samouprave.

Radni sastanak u kabinetu predsednika opštine/Glas Opova

Nakon sastanka ministar Martinović je obišao zgradu i stručne službe Opštinske uprave Opovo, a zatim i novoizgrađeni kompleks pokrivene zelene pijace, projekat koji se realizovao uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ministar Martinović se zahvalio na gostoprimstvu i informacijama koje je dobio u vezi funkcionisanja lokalne samouprave i istakao da je Opovo mala opština ali da je pokazala da ima snage da zajedno sa Republičkom i Pokrajinskom vladom iznese veoma važne projekte.

„Jedan od projekata je i ova zelena pijaca u Opovu koju je većim delom finansiralo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Pijaca zaista prelepo izgleda, biće veoma funkcionalna, ima ukupno 18 pokrivenih tezgi, ima više poslovnih prostora gde mogu da se prodaju mlečni proizvodi, meso i riba. U sklopu radova uređena je ulica i napravljen kolektor za odvođenje otpadnih voda, tako da je ovo zaista jedan uspešan projekat“, rekao je Martinović.

Ministar Martinović obišao i novoizgrađeni kompleks pokrivene zelene pijace/Glas opova

Ministar se osvrnuo i na neke buduće projekte o kojima se razgovaralo na današnjem sastanku.

„Naravno razgovarali smo i o nekim drugim pitanjima, o nekim problemima sa kojima se Opština Opovo suočava, a jedan od značajnijih problema je činjenica što Opštinska uprava nije smeštena na jednom mestu, odnosno dislocirana je u nekoliko zgrada i razgovarali smo o tome, da opet zajedničkim naporima sledeće godine finansiramo projekat rekonstrukcije zgrade opštine. Ono što je takođe jedan od prioriteta Opštine Opovo, koja ima radnu zonu od nekih 15ha jeste da se ta radna zona popuni sa odgovarajućim investicijama i ja sam rekao predsedniku opštine da ćemo mi kao Vlada Republike Srbije da pomognemo Opštini Opovo i da pokušamo da dovedemo nekog značajnijeg investitora“, poručio je ministar Martinović.

Predsednik opštine Miloš Markov izrazio je veliko zadovoljstvo što je ministar posetio Opštinu Opovo, a što upravo govori dobroj saradnji Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave jer izgradnja moderne zelena pijaca ne bi bila moguća bez podrške resornog ministarstva i Vlade Reublike Srbije.

„Uradili smo jedan kapitalan projekat koji je unteresu pre svega našim proizvođačima. Na mestu stare pijace sada smo dobili jedan novi, moderan objekat koji ima 18 tezgi i 10 zatvorenih prostora, odnosno lokala, koje ćemo sada staviti u upotrebu. Krajem oktobra očekujemo da pijac profunkcioniše, odnosno da uđu zakupci i prodaju svoje proizvode. Obišli smo zgradu Opštinske uprave i napravili smo jedan dogovor da se u narednom periodu ta zgrada rekonstruiše i da objedinimo sve službe kako bi bile najfunkcionalnije. Sve kapitalne projekte koje radimo ne bi mogli da realizujemo bez podrške republičkih i pokrajinskih nivoa vlasti, a mi se trudimo da pripremimo projektnu dokumentaciju, apliciramo na konkursimo i gotovo uvek imamo podršku viših nivoa“, izjavio je Markov.

Nakon zelene pijace ministar Martinović je obišao domaćinstvo i rasadnik cveća Igora Vujića u Opovu gde se upoznao sa proizvodnjom i planovima ovog gazdinstva.

Poseta rasadniku “Florenzza”/Glas Opova

Sportski vikend: Ovog vikenda fudbaleri imaju tri domaćinstva i jedno gostovanje

Sportski vikend: Ovog vikenda fudbaleri imaju tri domaćinstva i jedno gostovanje

Ovog vikenda fudbaleri imaju tri domaćinstva i jedno gostovanje

OPOVO, 13. oktobar 2023 – Bogat i zanimljiv fudbalski vikend je pred nama. Radnički je jedini klub koji neće igrati na domaćem terenu i gostuje u Alibunaru, ekipi koja čvrsto drži začelje tabele, tako da su veliki favoriti u ovom meču. Borac i Tempo su domaćini ali će imati ozbiljne rivale. Borac dočekuje Partizan iz Gaja, a Tempo Proleter iz Mramorka. Omladinac je domaćin Jedinstvu iz Dubovca, koje će ipak biti blagi favorit u ovoj utakmici.

Prva južnobanatska liga / 9. kolo

Alibunar, 15. oktobar (nedelja) 15:00h; BUDUĆNOST – RADNIČKI (Baranda)

Druga južnobanatska liga – zapad / 8. kolo

Sakule, 15. oktobar (nedelja) 15:00h; BORAC – PARTIZAN (Gaj)

Opovo, 15. oktobar (nedelja) 15:00h; TEMPO (Sefkerin) – PROLETER (Mramorak)

Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 5. kolo

Opovo, 14. oktobar (subota) 15:00h; OMLADINAC 1927 – JEDINSTVO (Dubovac)

Omladinska liga južnog Banata / 6. kolo

Baranda, 14. oktobar (subota); RADNIČKI – VULTURUL (Grebenac)

Pionirska liga južnog Banata – grupa sever / 6. kolo

Sakule, 14. oktobar (subota) 16:00h; BORAC – UNIREA (Uzdin)

Dom zdravlja Opovo: U nedelju preventivni pregledi bez zakazivanja

Dom zdravlja Opovo: U nedelju preventivni pregledi bez zakazivanja

U nedelju preventivni pregledi bez zakazivanja
OPOVO, 13. oktobar 2023
S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 15. oktobra od 8 do 16 sati u Domu zdravlja Opovo na adresi Borisa Kidriča 6 u Opovu biće organizovani preventivni pregledi. Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do Doma zdravlja Opovo od 8 do 16 sati. Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se može dijagnostikovati rani stadijum karcinoma prostate.
Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Direktorka DZ OPovo,
dr Sofija Popović