Pokrajinski sekretarijat za kulturu: Potpisan ugovor za finansiranje rekonstrukcije Vile Helena

13/05/2022

Potpisan ugovor za finansiranje rekonstrukcije Vile Helena

STARA PAZOVA, 13. maj 2022 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata obnove i rekonstrukcije  kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 265 miliona dinara. Reč je o projektima za osam lokalnih samouprava.

Opštini opovo odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara za projekat „Rekonstrukcija i sanacija poslovnog prostora broj 1 (Vila Helena) sa promenom namene u prostor za kulturno – umetničku delatnost i zabavu“, odnosno predviđeno je da se objekat stare škole „Vila Helena“ u Opovu, izgrađen 1900. godine, rekonstruiše i pretvori u prostor javne namene u oblasti kulture.

„U toku ove godine nastavljamo sa važnim poslovima na rekonstrukciji i adaptaciji domova kulture, kulturnih centara i drugih kulturnih središta, u osam lokalnih samouprava, kao i na njihovom opremanju kako bismo stvorili uslove za kvalitetniji rad tih ustanova“, izjavio je predsednik Mirović.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, a rok za realizaciju projekta je 31. decembar 2022. godine.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije