Koncert Pevačke grupe Academia Educativa (video)

Koncert Pevačke grupe Academia Educativa (video)

Koncert Pevačke grupe Academia Educativa

OPOVO, 9. jun 2023 – Koncertom na sceni Kulturnog centra, opovačkoj publici se predstavila Pevačka grupa Academia Educativa iz Pančeva.

Ovu pevačku grupu koja izvodi starogradske pesme čini 15 pevača, vodi Zorica Đergović (klavirska pratnja), vokalni solista je Ranko Burić, dok je za dirigentskom palicom Ljubomir Živanović.

Koncert Academia Educativa u Opovu: Glas Opova

Na koncertu pod nazivom „Pesma, kao ljubav, raduje i leči dušu“. publika je imala priliku da čuje 21 kompoziciju, a okviru koncerta, organizovana je i promocija knjige “Žena sa šeširom” autora Stevana Bukovića, čije stihove je govorila Jasna Hinić i sam autor.

 

Potpisan ugovor za uređenje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo (video)

Potpisan ugovor za uređenje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo (video)

Potpisan ugovor za uređenje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo

NOVI SAD, 9. jun 2023 – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić uručio je ugovore o dodeli ukupno 400 miliona dinara bespovratnih sredstava za uređenje atarskih puteva i otresišta u 26 lokalnih samouprava u AP Vojvodini.

„Ukupna vrednost ove investicije je 706,9 miliona dinara, od čega je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu obezbeđeno 400 miliona, a opštine će investirati 306,9 miliona“, rekao je Galić istakavši da je ova konkursna linija veoma značajna za razvoj poljoprivredne infrastrukture, jer je važno da se svakom poljoprivredniku omogući da nesmetano dođe do svoje njive.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić uručio je ugovore o dodeli ukupno 400 miliona dinara: Foto/Glas Opova

Među lokalnim samoupravama koje su na ovom konkursu dobile sufinansirajuća sredstva je i Opština Opovo, a predsednik opštine Miloš Markov ističe značaj ovog projekta za lokalnu poljoprivredu.

„Danas smo u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu potpisali ugovor o uređenju atarskih puteva. Nakon godinu dana pauze naša lokalna samouprava je uspela da dobije bespovratna sredstva za uređenje atarskih puteva i ukupan budžet će nam biti oko 12 miliona dinara i mislimo da je to jedan solidan iznos sredstava sa kojim ćemo moći da uredimo atarske puteve i na taj način ih učinimo pristupačnim za naše poljoprivrednike. Dakle, nastavljamo sa uređenjem putne infrastrukture na našim katastarskim opštinama sa ciljem da poljoprivrednicima obezbedimo što kvalitetnije uslove za rad kako bi mogli da ostvare što bolje rezultate“ izjavio je Markov.

Uređenje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo, resorni sekretarijat sufinansira sa 6,2 miliona, dok je učešće lokalne samouprave da pdv-om 5,7 miliona dinara.

Kombinovano tretiranje komaraca polovinom naredne sedmice

Kombinovano tretiranje komaraca polovinom naredne sedmice

Kombinovano tretiranje komaraca polovinom naredne sedmice

OPOVO, 9. jun 2023 – Lokalna samouprava je izdala saopštenje za javnost u kojem se najavljuje tretiranje odraslih formi komaraca na teritoriji Opštine Opovo.

Kako se navodi u saopštenju, lokalna samouprava je kontaktirala izvođača radova u vezi termina kombinovanog tretiranja odraslih formi komaraca sa zemlje i iz vazduha. Tim povodom, firma Aerosystem doo Smederevo je uputilo dopis u kojem se kaže da će u zavisnosti od meteoroloških uslova, koji se svakodnevno prate, a koji za uspešan tretman moraju biti adekvatni, ranije ugovoreno tretiranje sprovesti najverovatnije polovinom naredne sedmice.

 

CamScanner 06-09-2023 11.49

 

Kulturni centar Opovo: Večeras koncert Pevačkog društva Akademija Edukativa

Kulturni centar Opovo: Večeras koncert Pevačkog društva Akademija Edukativa

Večeras koncert Pevačkog društva Akademija Edukativa

OPOVO, 9. jun 2023 – Večeras, 9. juna (19:00h) na sceni Kulturnog centra Opovo nastupa Pevačko društvo Akademija Edukativa iz Pančeva. Grupu vodi Zorica Đergović, diriguje Ljubomir Živanović, a u programu učestvuje 15 pevača. Na repertoaru su starogradske pesme. U okviru događaja, organizovana je i promocija knjige “Žena sa šeširom” autora Stevana Bukovića.
Ulaz besplatan!

 

Sportski vikend: Radnički u nedelju overava ulazak u Prvu južnobanatsku ligu

Sportski vikend: Radnički u nedelju overava ulazak u Prvu južnobanatsku ligu

 Radnički u nedelju overava ulazak u Prvu južnobanatsku ligu

OPOVO, 9. jun 2023 – U nedelju se igra poslednje kolo Druge južnobanatske lige – Zapad, kada se u Barandi međusobno sastaju naša dva opštinska kluba – Radnički i Omladinac 19127. Lider i poslednji na tabeli. Svaki drugi ishod osim pobede domaćina bio bi ravan senzaciji, tako da će u nedelju jedan tim u viši, a drugi u niži rang takmičenja.

BARANDA, 11. jun (nedelja) 17:30h; RADNIČKI – OMLADINAC 1927 (Opovo)