Potpisan ugovor za uređenje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo (video)

09/06/2023

Potpisan ugovor za uređenje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo

NOVI SAD, 9. jun 2023 – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić uručio je ugovore o dodeli ukupno 400 miliona dinara bespovratnih sredstava za uređenje atarskih puteva i otresišta u 26 lokalnih samouprava u AP Vojvodini.

„Ukupna vrednost ove investicije je 706,9 miliona dinara, od čega je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu obezbeđeno 400 miliona, a opštine će investirati 306,9 miliona“, rekao je Galić istakavši da je ova konkursna linija veoma značajna za razvoj poljoprivredne infrastrukture, jer je važno da se svakom poljoprivredniku omogući da nesmetano dođe do svoje njive.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić uručio je ugovore o dodeli ukupno 400 miliona dinara: Foto/Glas Opova

Među lokalnim samoupravama koje su na ovom konkursu dobile sufinansirajuća sredstva je i Opština Opovo, a predsednik opštine Miloš Markov ističe značaj ovog projekta za lokalnu poljoprivredu.

„Danas smo u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu potpisali ugovor o uređenju atarskih puteva. Nakon godinu dana pauze naša lokalna samouprava je uspela da dobije bespovratna sredstva za uređenje atarskih puteva i ukupan budžet će nam biti oko 12 miliona dinara i mislimo da je to jedan solidan iznos sredstava sa kojim ćemo moći da uredimo atarske puteve i na taj način ih učinimo pristupačnim za naše poljoprivrednike. Dakle, nastavljamo sa uređenjem putne infrastrukture na našim katastarskim opštinama sa ciljem da poljoprivrednicima obezbedimo što kvalitetnije uslove za rad kako bi mogli da ostvare što bolje rezultate“ izjavio je Markov.

Uređenje atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo, resorni sekretarijat sufinansira sa 6,2 miliona, dok je učešće lokalne samouprave da pdv-om 5,7 miliona dinara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Akcija orezivanja krošnji u Sefkerinu

Akcija orezivanja krošnji u Sefkerinu

SEFKERIN, 11. jul 2024 – U Sefkerinu su danas startovali radovi na orezivanju krošnji i granja koje predstavljaju smetnju žicama na elektrovodovima. Lokalna samouprava i Mesna zajednica Sefkerin su u konsultaciji sa građanima detektovali 15 lokacija u Sefkerinu gde je...

Kako izgleda novi saziv Skupštine opštine Opovo

Kako izgleda novi saziv Skupštine opštine Opovo

OPOVO, 8. jul 2024 – Na predstojećoj Konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Opovo biće verifikovani odbornički madati na osnovu Izveštaja o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine opštine Opovo održanih 2. juna 2024. godine, koji podnosi Opštinska izborna...

najnovije

najčitanije