Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (3)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (3)

Iz Kine s ljubavlju (3)

Radim u klubu „Huanglong Green Hawk FC“ i to je fudbalska akademija koja se isključivo bavi radom sa decom. Imam svoj takmičarski tim sa kojim radim svakodnevno, a takođe imam obaveze i u školi „Change Primary School“ gde šest puta nedeljno držim veliki čas fudbala za 40 dečaka i devojčica. Istovremeno vodim i reprezentaciju oblasti U11/12 i sa njima imam treninge tri puta nedeljno. Prethodnih godina smo ostvarili sjajne rezultate i u septembru nas očekuje veliko takmičenje. Preko leta radim i na Zhejiang University“ jednom od najvećih univerziteta u Kini gde držim treninge studentima.

Iz navedenog se vidi da imam puno obaveza ali moje zadovoljstvo je neizmerno kada vidim da deca napreduju što me čini posebno srećnim i ponosnim. Veliko je priznanje kada te u milionskom gradu prepoznaju i poštuju. Inače, ni u Kini nisam „pobegao“ od svog nadimka „Žuća“ kako me zovu u Srbiji, a ovde sam postao „Huang Mao“ što u bukvalnom prevodu znači Žuta kosa.

Klub ima 150 trenera u akademiji, a ja sam lider svih stranih trenera u klubu. Uslovi za rad su fenomenalni, sa svim ljudima u klubu imam odličnu saradnju i stvarno sam oduševljen njihovom pažnjom. Imao sam i dobre ponude da promenim sredinu ali to nisam učinio, između ostalog i zbog te sjajne saradnje sa ljudima u klubu. Ugovor mi ističe u junu ali je novi već na stolu.

Škole u Hangdžou su posebna priča. Svaka škola ima fudbalski teren sa veštačkom ili prirodnom travom, košarkaški, teniski i odbojkaški teren i obavezno atletsku stazu. Oragnizuju se školska takmičenja unutar same škole i između škola. Rezultati koje deca postižu pomažu im da se lakše upišu u srednje škole i univerzitete, tako da se svi trude da budu u školskim timovima, učestvuju na takmičenjima i naprave što bolje rezultate.

Škola sa radom počinje u osam ujutro intoniranjem himne i podizanjem zastave, a završava se popodne oko 16 časova. Učenici koji su u školskim timovima, nakon nastave imaju treninge i obaveze završavaju oko 18 časova. Inače, svi učenici imaju obroke u školi.

Na kraju ovog mog putovanja kroz Huandžou i Kinu, želeo bih da pozdravim sve moje male fudbalere koje sam u Opovu trenirao u Školi fudbala „Stenli“, kao i sve saigrače i igrače sa kojima sam igrao i koje sam trenirao u Borcu, Radničkom, Omladincu, Tempu i Glogonju. Imao sam to zadovoljstvo da u svim ovim sredinama budem trener i steknem puno prijatelja.

Veliki pozdrav iz daleke Kine…

Sportski vikend: Utakmica odluke za Opovčane

Sportski vikend: Utakmica odluke za Opovčane

Utakmica odluke za Opovčane

OPOVO, 2. jun 2023 – U vikendu pred nama igra se pretposlednje kolo Druge južnobanatske lige – Zapad. Za Opovčane sledi izuzetno važna utakmica koja će verovatno odlučiti ko će ispati u Opštinsku ligu. Nakon iznenađujućeg i veoma „čudnog“ rezultata u prošlom kolu kada je Stari Tamiš pobedio na gostovanju u Mramorku, Pančevci su se približili Omladincu na samo bod razlike, tako da će meč Stari Tamiš – Omladinac biti presudan za ova dva kluba. Omladinac u ovoj utakmici ima imperativ pobede. Čak i nerešen ishod im ne garantuje opstanak jer kako smo videli prošle nedelje, čuda su moguća i u poslednjem kolu…

Radnički dočekuje Omladinac iz Deliblata i apsolutni je favorit.

Druga južnobanatska liga Zapad / 26. kolo

Baranda, 4. jun (nedelja) 17:30h; RADNIČKI – OMLADINAC (Deliblato)

Pančevo, 4. jun (nedelja) 17:30h; STARI TAMIŠ – OMLADINAC 1927 (Opovo)

 

Festival Slobodna zona: Večeras film „Pisanje vatrom“

Festival Slobodna zona: Večeras film „Pisanje vatrom“

Večeras film „Pisanje vatrom“
OPOVO, 2. jun 2023 – Večeras je na programu je četvrta projekcija Filmskog festivala „Slobodna zona“ koji gostuje tokom maja i juna u Opovu. Projekcija filma „Pisanje vatrom“ održava se u Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo sa početkom u 19:00 časova.

Pisanje vatrom – dok, r. Sušmit Goš, Rintu Tomas, Indija, 92’

Snažan dokumentarni film o novinarkama u Khabar Lahariji, jedinoj indijskoj novinskoj organizaciji koju vode isključivo žene.

Žene Khabar Laharije, sve iz kaste Dalita („nedodirljivih“), spremaju se da pokrenu digitalno izdanje novina, iako mnoge nemaju struju kod kuće. Naoružane pametnim telefonima, glavna reporterka Mira i njen tim istraživačkih novinarki suočavaju se sa nekim od najvećih problema Indije – razotkrivanjem nemilosrdne diskriminacije žena i davanjem glasova potčinjenima u represivnom kastinskom sistemu. Pisanje vatrom beleži njihovu zadivljujuću odlučnost dok se međusobno osnažuju i pozivaju na odgovornost one koji su odgovorni za nepravdu. Film je savršeno predstavio kastni sistem u Indiji, star milenijumima, tradiciju, seksualno nasilje nad ženama i korupciju. https://slobodnazona.rs/pisanje-vatrom/

 

JP Mladost: Sakule trenutno bez vode

JP Mladost: Sakule trenutno bez vode

Sakule trenutno bez vode

Sakule, 2. jun 2023
Obaveštavaju se građani Sakula da su trenutno bez vode zbog havarije na uličnoj vodovodnoj mreži. Ekipa je na terenu i rade na otklanjanju havarije. Očekuje se da će havarija biti sanirana do 12 časova

Sportsko rekreativno udruženje Soko: U nedelju 23. seoska olimpijada u Sefkerinu

Sportsko rekreativno udruženje Soko: U nedelju 23. seoska olimpijada u Sefkerinu

U nedelju 23. seoska olimpijada u Sefkerinu

OPOVO, 2. jun 2023 – U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“, u nedelju 4. juna održaće se 23. seoska olimpijada u Sefkerinu.

Olimpijada počinje u 10:00 časova na igralištu kod Doma kulture, a na programu je šest takmičarskih disciplina: pikado, trčanje u džaku, skok u dalj iz mesta, bacanje kamena s ramena, šutiranje penala i ubacivanje trojki u koš. U predigri organizuju trke trotineta za najmlađe i trka beba do godinu dana.

Bliže informacije na: 065 377 1268 Dragan Ristić