Una Saga Serbica: Lepotica i zver na sceni Kulturnog centra Opovo

Una Saga Serbica: Lepotica i zver na sceni Kulturnog centra Opovo

Lepotica i zver na sceni Kulturnog centra Opovo

OPOVO, 10. jun 2023 – Nakon dve odigrane predstave – Mala sirena i Aladin, baletska trupa Una Saga Serbica je po treći put gostovala na sceni Kulturnog centra Opovo, ovog puta sa baletskim mjuziklom Lepotica i zver.

Sama predstava je osmišljena sa dosta akrobacija, baleta, stepa, džez baleta, folklora, hip-hop-a, savremene igre i komike i na originalan način približava baletsku umetnost najmlađoj publici.

Lepotica i zver u izvedbi Una Saga Serbica/Glas Opova

Opovački mališani, sada već dobro pozorišno edukovani, odlično su prihvatili predstavu i glumce – igrače često nagrađivali burnim aplauzima.

Pozorište UNA SAGA SERBICA je baletska trupa čiji su članovi profesionalni baletski igrači Malina Stanojković, Nataša Nenadić, Marko Mrvošević i Dragiša Draća. Koreografi mjuzikla su Ana Krstić i Svetozar Krstić.

 

Fudbal: Abi u sakulskom Borcu

Fudbal: Abi u sakulskom Borcu

Abi u sakulskom Borcu

SAKULE, 10. jun 2023 – Sakulski Borac je prvenstvo Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo završio na drugom mestu i do samog kraja vodio neizvesnu borbu sa Sefkerincima za ulazak u viši rang. Međutim, Sakuljani imaju visoke ambicije i za narednu sezonu tako da su već sada krenuli sa renoviranjem tima za novo prvenstvo.
Borac je predstavio svoja nova pojačanja. Prvi je Selvidin Abdula Abi, veteran, ali veliki fudbalski znalac koji će biti značajno pojačanje na sredini terena i u kreiranju igre. Abi je prethodnih sezona nastupao za opovački Omladinac 1927, dok je u prolećnoj polusezoni nosio dres ekipe Voja Gačić.
Pored Abija za Borac su potpisali Miloš Ćirić i Nikola Stojić, kao i povratnik Željko Kodić koji je dres Borca nosio dok su se takmičili u Vojvođanskoj ligi.

 

Ministarstvo poljoprivrede: Krajnji rok za prijave za direktna davanja 12. jun

Ministarstvo poljoprivrede: Krajnji rok za prijave za direktna davanja 12. jun

Krajnji rok za prijave za direktna davanja 12. jun

BEOGRAD, 9. jun 2023 – Ministarstvo poljoprivrede obaveštava sve poljoprivredne proizvođače koji čekaju na registraciju novog gazdinstva, obnovu ili promenu statusa postojećeg gazdinstva da im je omogućeno da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na podsticaje po aktuelnim javnim pozivima čiji je krajnji rok ponedeljak, 12. jun.

Omogućena im je da podnesu zahteve, a procedura i uređenje potrebne dokumentacije će naknadno biti završeno.

To se odnosi na zahteve za direktna davanja – po hektaru, kao i za podsticaje za kvalitetna priplodna grla, tov, krave za uzgoj teladi za tov i pčele.

S obzirom da je reč o elektronskoj prijavi, to mogu da učine i tokom vikenda.

Poljoprivredni proizvođači čiji su zahtevi za registraciju novog gazdinstva trenutno u obradi, moći će da i pre okončanja procedure, podnesu zahteve.

To što im još nije dodeljen broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), neće biti prepreka za konkurisanje za željene subvencije na ePodsticajima. U ovom trenutku dobiće broj zahteva, a naknadno i broj BPG.

Poljoprivredni proizvođači koji obnavljaju postojeća gazdinstva i čiji se zahtevi trenutno obrađuju, takođe mogu da podnesu prijavu na sve aktuelne javne pozive.

Kada podaci čija je verifikacija u toku budu odobreni, poljoprivrednici će dobiti povratnu informaciju i tada treba da urede, izmene i dopune svoje prvobitne zahteve za podsticaje, kako bi dobili sredstva za subvencije na osnovu pravog stanja u njihovom gazdinstvu.

Molimo poljoprivrednike da redovno proveravaju svoje eSanduče, gde će im stizati rešenja o registraciji ili pozivi za uređenje zahteva.

Napominjemo da je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za očuvanje životinjskih genetičkih resursa za 2023. godinu u toku i da je rok za podnošenje zahteva do 17. jula 2023. godine.