1

Dan opštine 21. maj: Kup tolerancije, Fudbalom do radosti, Agros Basket turnir, pozorišna predstava

Kup tolerancije, Fudbalom do radosti, Agros Basket turnir, pozorišna predstava

OPOVO, 20. maj 2022 – Drugog dana manifestacije Dan opštine – Majski dani na programu je više društvenih, sportskih i kulturnih sadržaja.

Na jezeru Gajger u Opovu od 9:00 časova održava se tradicionalna manifestacija i takmičenje „Kup tolerancije“ u organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo.

Kao i prethodnih godina, od 12:00 časova na fudbalskom terenu u Opovu, Škola fudbala „Spartanac“ zajedno sa svojim gostima i prijateljima iz Škole fudbala „Fitnes“ iz Kragujevca organizuje fudbalski turnir „Fudbalom do radosti“.

Na Sportsko rekreativnom centru Opovo od 16:00 časova sledi košarkaški turnir na kojem će učestvovati selekcije Agros Basketa iz Opova, Sakula, Čente i Perleza.

Na sceni Kulturnog centra Opovo u 20:00 časova na programu je pozorišna predstava „Škola za ljubav“.  
Spartakov kros: Preko 350 učesnika na atletskoj manifestaciji (video)

Preko 350 učesnika na atletskoj manifestaciji

OPOVO, 20. maj 2022 – Povodom Dana opštine Opovo, u organizaciji Atletskog kluba „Spartak“, na fudbalskom terenu u Opovu održan je atletski miting „Spartakov kros“.

I ove godine veliko broj učesnika. Preko 350 najmlađih atletičara iz cele Srbije okupilo se u Opovu. Manifestaciju su otvorili predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov.

„Posebno mi je drago što je prva manifestacija u sklopu Dana opštine posvećena deci i sportu. Svim učesnicima današnjeg krosa želim uspeha i da se lepo provedemo i sportski družimo“, poručio je Markov.

U okviru krosa održano je 18 trka za decu osnovnoškolskog uzrasta (2007. godište i mlađi), kao i trka zadovoljstva u kojoj su učestvovali stariji od 15 godina.

Prva tri prvoplasirana u svakoj trci dobili su medalje, diplomu i majice, a za sve učesnike je bilo obezbeđeno pecivo i osveženje.
Opštinska uprava Opovo: U delu ulice Borisa Kidriča obustava saobraćaja

U delu ulice Borisa Kidriča obustava saobraćaja

OPOVO, 20. maj 2022 – Obaveštavaju se stanari stambenih zgrada i korisnici poslovnih prostorija da je za sledeće dane planirana obustava saobraćaja u Opovu u delu ulice Borisa Kidriča i to od raskrsnice sa ulicom Bratstva jedinstva do zgrade Gomexa i Doma zdravlja u periodu od 21.05.2022 (subota) od 16:00 do 24.05.2022. (utorak) do 8:00 časova, a sve u cilju organizovanja i održavanja manifestacije „Dani opštine – Majski dani“ – koncerta dečjeg folklornog festivala „Đurđevak“ i koncerta grupe „Van Gog“.

Zbog pomenutih dešavanja stanari su u obavezi da izmeste svoja vozila za vreme obustave saobraćaja sa svih parkinga, pristupnih puteva objektima (ćuprija) i saobraćajnica.

Komunalna inspekcija Opštinske uprave Opovo
Školski sport atletika: Ivona Stamenović druga na republičkom takmičenju

Ivona Stamenović druga na republičkom takmičenju
OPOVO, 20. maj 2022 – Na Republičkom školskom takmičenju u atletici održanom 16. maja u Kraljevu, učenica OŠ „Dositej Obradović“ Ivona Stamenović osvojila je izvanredno drugo mesto u disciplini bacanja kugle. Ispred nje se našla učenica iz Prijepolja, koja je za par centimetra premašila Ivonin rezultat.
Predškolska ustanova Bambi: Priredba u svečanoj sali osnovne škole

Priredba u svečanoj sali osnovne škole
OPOVO, 20. maj 2022 – Priredba Predškolske ustanove „Bambi“ – “U našoj ustanovi srcem se piše sa porukom svima da nas bude više”, čije je održavanje prethodno najavljeno u sali Kulturnog centra Opovo, održaće se 23. maja u 17:00 časova u svečanoj sali Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu.
Kik boks: Takmičari sefkerinskog Dragona spremni za Prvenstvo Srbije

Takmičari sefkerinskog Dragona spremni za Prvenstvo Srbije

SEFKERIN, 20. maj 2022 – Sefkerinski kik boks klub učestvuje na ” Prvenstve Srbije u disciplinama borbe lou kik (puni kontakt) koje se održava u Boru 21-22. maja.

Za tim sefkerinskog  kluba “Dragon” nastupiće četiri takmičara u četiri kategorije .

U seniorskoj klasi Uroš Janjić, Filip Stanišić i Dobrivoje Jotić, a u juniorskoj klasi Andreja Stanišić.

Takmičare predvode treneri Nikola Stankov i Marko Radaković.
Tretiranje odraslih formi komaraca: Prvi ovogodišnji tretman sproveden zaprašivanjem sa zemlje

Prvi ovogodišnji tretman sproveden zaprašivanjem sa zemlje

OPOVO, 20. maj 2022 – Kao što je Inspekcija za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo pre neki dan najavila, u četvrtak, 19. maja, u ranim večernjim satima, sproveden je tretman odraslih formi komaraca  sa zemlje u sva četiri naseljena mesta opštine Opovo.

Prvi ovogodišnji tretman odraslih formi komaraca izvršen je sa zemlje vozilima – zaprašivačima, koji je u skladu sa ugovorom sproveo „EKO-SAN PLUS“ doo.

Za tretman sa zemlje korišćen je insekticid Aqua Q-Othrine ew 20, koji je registrovani preparat u Republici Srbiji, u skladu sa propisima kojima se uređuje zaštita i unapređenje životne sredine.