Ministarstvo poljoprivrede: Krajnji rok za prijave za direktna davanja 12. jun

10/06/2023

Krajnji rok za prijave za direktna davanja 12. jun

BEOGRAD, 9. jun 2023 – Ministarstvo poljoprivrede obaveštava sve poljoprivredne proizvođače koji čekaju na registraciju novog gazdinstva, obnovu ili promenu statusa postojećeg gazdinstva da im je omogućeno da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na podsticaje po aktuelnim javnim pozivima čiji je krajnji rok ponedeljak, 12. jun.

Omogućena im je da podnesu zahteve, a procedura i uređenje potrebne dokumentacije će naknadno biti završeno.

To se odnosi na zahteve za direktna davanja – po hektaru, kao i za podsticaje za kvalitetna priplodna grla, tov, krave za uzgoj teladi za tov i pčele.

S obzirom da je reč o elektronskoj prijavi, to mogu da učine i tokom vikenda.

Poljoprivredni proizvođači čiji su zahtevi za registraciju novog gazdinstva trenutno u obradi, moći će da i pre okončanja procedure, podnesu zahteve.

To što im još nije dodeljen broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), neće biti prepreka za konkurisanje za željene subvencije na ePodsticajima. U ovom trenutku dobiće broj zahteva, a naknadno i broj BPG.

Poljoprivredni proizvođači koji obnavljaju postojeća gazdinstva i čiji se zahtevi trenutno obrađuju, takođe mogu da podnesu prijavu na sve aktuelne javne pozive.

Kada podaci čija je verifikacija u toku budu odobreni, poljoprivrednici će dobiti povratnu informaciju i tada treba da urede, izmene i dopune svoje prvobitne zahteve za podsticaje, kako bi dobili sredstva za subvencije na osnovu pravog stanja u njihovom gazdinstvu.

Molimo poljoprivrednike da redovno proveravaju svoje eSanduče, gde će im stizati rešenja o registraciji ili pozivi za uređenje zahteva.

Napominjemo da je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za očuvanje životinjskih genetičkih resursa za 2023. godinu u toku i da je rok za podnošenje zahteva do 17. jula 2023. godine.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije