Obuka u Opovu: Auto škola “Far 013”

Obuka u Opovu: Auto škola “Far 013”

AUTO ŠKOLA “FAR 013” PANČEVO

P.J. OPOVO, ul. Bratstva jedinstva 7a (zgrada “Kepsa”)
Vrši obuku za vozače A1, A2, A, B, C, CE i F kategoriju.
Upis je u toku.
Telefon za informacije : 013/333 117, 063 771 441 8.

Auto škola “FAR 013”.

Sa nama štedite vreme i novac. Iskoristite akcijske cene.
Za sve dodatne informacije možete me kontaktirati na broj telefona
pozovite: 063 771 441 8

Akcija dobrovoljnog davanja krvi: U Opovu i Sefkerinu 36 davalaca

Akcija dobrovoljnog davanja krvi: U Opovu i Sefkerinu 36 davalaca

U Opovu i Sefkerinu 36 davalaca

OPOVO, 14. jun 2022 – U Opovu i Sefkerinu je 13. juna sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizacija Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo.

Od ukupno 40 prijavljenih davalaca, 36 je dalo krv, dok je četiri odbijeno iz zdravstvenih razloga.

U Opovu je krv dalo samo 13, a u Sefkerinu  je bilo 23 davaoca.

Davanje krvi je čin solidarnosti: Danas je Dan dobrovoljnih davalaca krvi

Davanje krvi je čin solidarnosti: Danas je Dan dobrovoljnih davalaca krvi

Danas je Dan dobrovoljnih davalaca krvi

BEOGRAD, 14. juna (Tanjug) – Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se danas pod sloganom “Davanje krvi je čin solidarnosti” s ciljem zahvalnosti svim dobrovoljnim davaocima i podizanju svesti građana o važnosti redovnog i dobrovoljnog davanja krvi.

Tim povodom, Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je građane da daju krv i na taj način se pridruže u spasavanju života.

U saopštenju se navodi da Institut za transfuziju krvi Srbije sutra radi od 7 do 19 sati i da se, osim u toj ustanovi, krv može dati i u Valjevu, Koceljevi i Novom Pazaru.

Dodaje se da će se akcija tradicionalno održati i u studentskom domu “Studentski grad” od 11 do 16 sati, gde će studenti sa svih fakulteta i visokih strukovnih škola Beogradskog univerziteta donirati krv i pokazati koliko su mladi važni za naše društvo.

Spisak svih lokacija na kojima se može donirati krv može se pogledati na sajtu Instituta za transfuziju krvi Srbije, kao i na fejsbuk i instagram profilu te ustanove.

U saopštenju se navodi da je slogan “Davanje krvi je čin solidarnosti” dokaz da davalaštvo krvi jača duh zajedništva i da zdravstveni sistem može nesmetano da funkcioniše samo ukoliko ima dovoljno sigurne krvi i produkata od krvi koje mogu da obezbede isključivo zdravi davaoci krvi.

Podseća se da su dobrovoljni i redovni davaoci krvi potrebni da bi se krv obezbedila svima kojima je transfuzija neophodna za lečenje.

“Krv i produkti od krvi su jedini lek za različite pacijente, za žene tokom trudnoće i porođaja, za decu koja pate od teških oblika anemije, za pacijente koji boluju od leukemije, kao i za žrtve trauma, hitnih stanja i saobraćajnih nesreća”, navodi se i dodaje da svaka hirurška intervencija iziskuje upotrebu krvi i komponenata krvi.

Domaćin ovogodišnjeg Svetskog dana davalaca krvi je Meksiko, a centralna manifestacija održaće se u Meksiko sitiju, dodaje se u saopštenju.

Vremenske prilike: Pretežno sunčano i malo svežije, do 28 stepeni

Vremenske prilike: Pretežno sunčano i malo svežije, do 28 stepeni

Pretežno sunčano i malo svežije, do 28 stepeni

Srbija, 14. Jun, 2022
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i malo svežije, a samo u planinskim predelima južne Srbije uz promenljivu oblačnost ponegde kratkotrajna kiša.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni, saopštio je RHMZ.

I u Beogradu danas pretežno sunčano i malo svežije. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 18, a najviša dnevna oko 25 stepeni.

U Srbiji u većini dana do 21. juna pretežno sunčano i toplo.

U toku noći sa četvrtka na petak u severnim, u petak i u ostalim krajevima, a u subotu samo u brdsko planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.